Nadir plaka denip 66 milyon TL’ye satıldı

Hong Kong’da düzenlenen yıllık Ay Yeni Yılı açık artırmasında tek harfli nadir bir plaka rekor fiyata satıldı. Sadece “S” harfi bulunan plaka için adeta bir teklif savaşı yaşandı. Açık artırma 5.000 Hong Kong doları (yaklaşık 23 bin TL) ile başladı, ancak kısa sürede 8 milyon Hong Kong dolarına (yaklaşık 37 milyon TL) fırladı. Sonunda ise 14,2 milyon Hong Kong doları (yaklaşık 66 milyon TL) gibi akıl almaz bir rakama alıcı buldu.

PEKİ, PLAKAYI BU KADAR ÖZEL KILAN NE?

Peki, bu plakayı bu kadar özel kılan ne? Hong Kong merkezli sigorta brokeri Automate Wealth Management’a göre, “S” harfi Superman ile ilişkilendirildiği için büyük ilgi gördü. Şirket, plakanın en fazla 10 milyon Hong Kong dolarına satılmasını beklerken, sonuç onları bile şaşırttı.

“88” İÇİN DE BÜYÜK REKABET YAŞANDI

Aynı açık artırmada “88” numaralı plaka da büyük çekişmeye sahne oldu. 13 dakika süren yoğun teklif yarışı sonunda tam 11,4 milyon Hong Kong doları (yaklaşık 53 milyon TL) karşılığında satıldı. Çin kültüründe 8 rakamı “zenginlik” anlamına geldiği için bu tür plakalar büyük rağbet görüyor.

Related Posts

Skandal “temizlik” planı: Evsizler akıl hastanesine kapatılacak

ABD’de Trump yönetiminin agresif nüfus politikaları devam ediyor. Son olarak Adalet Bakanlığı, sokaklardaki evsiz nüfusu temizlemek için yeni bir yol haritası oluşturdu. Tartışma yaratan planın uygulamaya geçmesi ise, Trump’ın önceki yönetimlerin politikalarından keskin bir şekilde vazgeçtiği anlamına geliyor.

Köy yolu nehre döndü

Tokat’ın Ormanözü köyünde sağanak yağmur etkili oldu. Yağış sonrası yollar nehre döndü.

Tayland vizesi için yeni karar: 60 günlük süre yarıya inecek

Güneydoğu Asya ülkesi Tayland, yabancı turistler için 60 günlük vizesiz planı 30 güne indirmeyi planlıyor.

Rusya’dan gece bombardımanı: 149 İHA ile saldırdı

Rusya, Ukrayna’yı gece boyunca 149 insansız hava aracı vurdu.

Apartmanda çıkan yangında mahsur kaldılar

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 6 katlı apartmanın zemin katında çıkan yangında apartmanda mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı.

Meclis’te yeni haftanın programı: 112 düzenlemesi görüşülecek

Meclis yeni haftadaki çalışmalarına salı günü başlayacak. Genel Kurul’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz meşgul edenlere yönelik cezayı artıran düzenleme ele alınacak.