Taliban hükümetini resmen tanıyan ilk ülke Rusya oldu

Rusya, Afganistan’ı Resmen Tanıdı

Rusya’nın Afganistan hükümetini resmen tanıdığı açıklandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Afganistan’ın Moskova Büyükelçiliği’ne atanan Gul Hasan ile bir araya geldi. Hasan’ın Rudenko’ya güven mektubunun kopyalarını teslim ettiği kaydedildi.

Afganistan geçici hükümeti ise Rusya’nın yeni Moskova Büyükelçisi Dimitry Zahirnov’un Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki’ye güven mektubunu sunduğunu açıkladı. Rusya’nın Afganistan yönetimini resmen tanıma kararı aldığı belirtildi.

Rusya, Taliban Hükümetini İlk Tanıyan Ülke Olarak Tarihe Geçti

Rusya’nın Afganistan hükümetini tanıma kararı, 15 Ağustos 2021’deki yönetim değişikliği sonrası kurulan hükümet için tarihi bir adım oldu. Bu karar ile Afganistan, ilk kez bir ülke tarafından resmen tanınmış oldu.

ABD ve NATO’nun ülkeden ayrılmasının ardından Taliban’ın kontrol sağladığı Afganistan’da kurulan geçici hükümet, Rusya tarafından tanındı. Bu karar ile birlikte, Batılı ülkelerin diplomatik misyonları kapatmalarının ardından Kabil’de faaliyetlerini sürdüren çok az sayıda ülkenin büyükelçilikleri aktif hale geldi.

Taliban Terör Örgütleri Listesinden Çıkarıldı

Taliban, 2003 yılında Rusya Yüksek Mahkemesi tarafından terör örgütleri listesine dahil edilmişti. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayıyla Taliban, terör listesinden çıkarıldı. Böylelikle, Rusya Federasyonu Yüksek Mahkemesi de Taliban’ın ülkedeki faaliyetlerinin yasaklarının askıya alındığına karar verdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın Moskova’daki diplomatik temsilciliğinin büyükelçilik seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

Related Posts

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

Son Dakika… Sosyal medya fenomeni Basel için tutuklama talebi

Son Dakika Haberi… Basel olarak bilinen sosyal medya fenomeni Bekir Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.