İstanbul’daki yapılan muayene sayısı 200 milyona yaklaştı

İstanbul’da Sağlık Hizmetlerine İlişkin Doç. Dr. Abdullah Emre Güner Açıklamalarda Bulundu

İstanbul’da sağlık hizmetlerinin büyük bir kısmının sunulduğunu belirten Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, megakentte Türkiye’nin sağlık hizmetlerinin yüzde 40’tan fazlasının yer aldığını ifade etti.

Güner, İstanbul’da koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti verildiğini ve kentte yaklaşık 200’e yakın ülkeden hastalara hizmet sağlandığını aktardı.

İstanbul’da toplam 216 hastanede sağlık hizmeti verildiğini belirten Güner, ayrıca 53 kamu hastanesi ve 1085 aile sağlığı merkezi ile 4 bin 600 aile hekimliği biriminde birinci basamak sağlık hizmetinin sunulduğunu söyledi.

Güner, 2024 yılında İstanbul’da üst düzey sağlık hizmetinin verildiğine dikkat çekerek, kentte 192 milyondan fazla muayene yapıldığını ve her kişinin ortalama yılda 12’den fazla kez sağlık kuruluşlarına başvurduğunu belirtti.

İstanbul’da 2024 yılında gerçekleştirilen ameliyat sayısının 2,5 milyondan fazla olduğunu aktaran Güner, bu ameliyatlar arasında zorlu operasyonların da yer aldığını, geçen yıl ise 2 bin 200’den fazla organ nakli ve 14 bin 500’den fazla açık kalp ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Güner, iç hastalıkları branşına en çok talep olan hastaların; dermatoloji, göz hastalıkları ve kulak-burun-boğaz hastalıkları branşlarına da ilgi gösterdiğini belirterek, aile hekimine başvuruların artmasının önemli olduğunu vurguladı.

Güner, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla İstanbul’da 2024 yılında 40 milyondan fazla radyolojik görüntüleme hizmeti verildiğini ve günde ortalama 158 bin radyolojik görüntülemenin yapıldığını dile getirdi.

Yeni aile hekimliği yönetmeliği ile sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Güner, mevcut sisteme entegrasyonun sağlandığını ve aile hekimliği alanında yapılan testlerde eksikliklerin hastanelerde yapılarak tamamlandığını açıkladı.

Güner, birinci, ikinci ve üçüncü basamaklar arasında entegrasyonun oluşturulduğunu ve aile hekimlerinin hastalara doğru yönlendirmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Related Posts

Yargıtay kararını açıkladı: Sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenler yandı

Yargıtay, sosyal medyada sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik edenlere ilişkin emsal niteliğinde bir karara imza attı. Yargıtay, sağlık çalışanlarına şiddeti teşvik niteliğinde yorum yapana verilen cezayı onadı. “Hastanelerde dayak atmaya devam çoğu çok karaktersiz” şeklinde yorum yapan kişi hakkında “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan verilen mahkumiyet, hukuka uygun bulundu.

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Prof. Dr. Terzi: Yapay zekâyı eğiterek nörolojik hastalıklarda hızlı teşhisi hedefliyoruz

Görünmeyen tehlike: Erkek bebeklerde sessizce ilerliyor!

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yenidoğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testisin tedavi edilmediği takdirde kısırlığa ve testis kanserine yol açabileceğini belirtti. Aileler bu durumu göz ardı etmemeli.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.