İstanbul’daki yapılan muayene sayısı 200 milyona yaklaştı

İstanbul’da Sağlık Hizmetlerine İlişkin Doç. Dr. Abdullah Emre Güner Açıklamalarda Bulundu

İstanbul’da sağlık hizmetlerinin büyük bir kısmının sunulduğunu belirten Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, megakentte Türkiye’nin sağlık hizmetlerinin yüzde 40’tan fazlasının yer aldığını ifade etti.

Güner, İstanbul’da koruyucu sağlık hizmetlerinin yanı sıra yurt dışından gelen hastalara da sağlık hizmeti verildiğini ve kentte yaklaşık 200’e yakın ülkeden hastalara hizmet sağlandığını aktardı.

İstanbul’da toplam 216 hastanede sağlık hizmeti verildiğini belirten Güner, ayrıca 53 kamu hastanesi ve 1085 aile sağlığı merkezi ile 4 bin 600 aile hekimliği biriminde birinci basamak sağlık hizmetinin sunulduğunu söyledi.

Güner, 2024 yılında İstanbul’da üst düzey sağlık hizmetinin verildiğine dikkat çekerek, kentte 192 milyondan fazla muayene yapıldığını ve her kişinin ortalama yılda 12’den fazla kez sağlık kuruluşlarına başvurduğunu belirtti.

İstanbul’da 2024 yılında gerçekleştirilen ameliyat sayısının 2,5 milyondan fazla olduğunu aktaran Güner, bu ameliyatlar arasında zorlu operasyonların da yer aldığını, geçen yıl ise 2 bin 200’den fazla organ nakli ve 14 bin 500’den fazla açık kalp ameliyatı gerçekleştirildiğini söyledi.

Güner, iç hastalıkları branşına en çok talep olan hastaların; dermatoloji, göz hastalıkları ve kulak-burun-boğaz hastalıkları branşlarına da ilgi gösterdiğini belirterek, aile hekimine başvuruların artmasının önemli olduğunu vurguladı.

Güner, Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla İstanbul’da 2024 yılında 40 milyondan fazla radyolojik görüntüleme hizmeti verildiğini ve günde ortalama 158 bin radyolojik görüntülemenin yapıldığını dile getirdi.

Yeni aile hekimliği yönetmeliği ile sağlık hizmetlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten Güner, mevcut sisteme entegrasyonun sağlandığını ve aile hekimliği alanında yapılan testlerde eksikliklerin hastanelerde yapılarak tamamlandığını açıkladı.

Güner, birinci, ikinci ve üçüncü basamaklar arasında entegrasyonun oluşturulduğunu ve aile hekimlerinin hastalara doğru yönlendirmesini amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA

Related Posts

Görünmeyen tehlike: Erkek bebeklerde sessizce ilerliyor!

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yenidoğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testisin tedavi edilmediği takdirde kısırlığa ve testis kanserine yol açabileceğini belirtti. Aileler bu durumu göz ardı etmemeli.

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Uzmanından güneş ışınlarına karşı uyarı: Cilt kanserine yol açıyor

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Deri ve Zührevi hastalıkları (Dematoliji-Cildiye) Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri sebepleri ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güneş ışınlarının cilt kanseri için ana risk faktörü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Yazıcı; “Solaryumda maruz kalınan yapay güneş ışını da kanser gelişimi için aynı riske sahiptir. Cilt kanseri için diğer risk faktörlerinin başında yaş gelir. Yıllar içerisinde ne kadar süre güneşe maruz kalınırsa cilt kanseri gelişim riski artar” dedi.

Solaryumda unutulan kadın hastanelik oldu!

Solaryumda unutulan kadın hastanelik oldu!

Kolesterol ilaçları bunamaya yol açar mı?

Kalp krizi felç ve alzheimer riskini artıran kötü kolesterolü (LDL) düşürmek için kullanılan statinlerle ilgili tartışmalar sürüyor. Prof. Dr. Kaynak Selekler, bu ilaçların demansa (bunama) ve ‘alzheimer’a neden olduğu iddialarına açıklık getirdi.

Bill Gates, servetinin yüzde 99’unu Gates Vakfı’na bağışlıyor

ABD’de Microsoft’un kurucu ortağı milyarder iş insanı Bill Gates, kişisel servetinin yüzde 99’unu sağlık ve eğitim alanında çalışmalar yürüten Gates Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.