80 yıl sonra bir ilk: Devlet başkanlarına sürpriz davet

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Rossiya-1” televizyon kanalına verdiği röportajda, Rusya ile ABD arasındaki ilişkilere ve Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin ile Trump’ın geçen hafta yaptığı telefon görüşmesini değerlendiren Peskov, “Bu, artık sorunları diyalog yoluyla çözmeye çalışacağımıza dair güçlü bir sinyal. ABD ile Artık savaşı değil, barışı konuşacağız.” diye konuştu.

Eski ABD yönetimi ile diyaloğun olmadığına dikkati çeken Peskov, Trump’ın sorunları diyalog yoluyla çözme yönündeki yaklaşımına değer verdiklerini dile getirdi.

Putin ile Trump’ın yüz yüze görüşmesinin özel hazırlık gerektirdiğini söyleyen Peskov, Trump dahil herhangi bir devlet başkanının, eski Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 80. yıl dönümü dolayısıyla 9 Mayıs Zafer Günü’nde düzenlenecek etkinliklere katılımından memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Sözcü Peskov, Trump’ın istediği zaman Rusya’ya gelebileceğini vurguladı.

Savaş öncesi Ukrayna meselesinin Minsk anlaşmalarıyla çözmeye çalıştıklarını anımsatan Peskov, “Bu anlaşmalar uygulansaydı, Ukrayna bütün olurdu.” şeklinde konuştu.

Batı’nın Rusya’yı kandırdığını ifade eden Peskov, Batı ile ilişkilerde söz konusu anlaşmalarla ilgili edindikleri tecrübeyi ve Kiev’in de bağımsız hareket etmediğini dikkate alacaklarını kaydetti.

Related Posts

Son dakika Kütahya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Kütahya’da nerede oldu? Kütahya deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 30 Nisan 2025

Son dakika Kütahya deprem haberleri..Kütahya’da deprem mi oldu? Az önce deprem Kütahya’da nerede oldu? Kütahya Kandilli ve AFAD son depremler.. 30 Nisan 2025 Kütahya deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Kütahya’da? Kütahya son deprem büyüklüğü ne kadar? Kütahya’da ve Kütahya yakınındaki depremler nelerdir? Kütahya’da anlık deprem mi oldu? Son dakika Kütahya canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Kütahya deprem haberleri.. Kütahya’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Kütahya’da deprem mi oldu? Deprem Kütahya’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Kütahya’da nerede deprem oldu? Kütahya deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi daha iyi olmalıydı, ben olsam ‘parlamenter sisteme dönüş’ teklifi sunarım

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin uygulamada kâğıt üstünde olduğu gibi yürümediğini belirterek “Ben olsam, parlamenter sisteme dönüş için, ‘Buyrun, hadi dönelim’ bir teklif de sunabilirim” dedi.

Gelir Uzmanlığı Yardımcılığına Giriş Sınavları’nda usulsüzlük soruşturması: 11 gözaltı

Ankaraa Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014-2015 Gelir Uzmanlığı Yardımcılığına Giriş Sınavları’ndaki usulsüzlüklere ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında sınav sorularının FETÖ/PDY üyeleri tarafından dağıtıldığı tespit edildi. 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Ümit Özdağ hakim karşısına çıkacak: Zafer Partisi’nden çağrı

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, partisinin Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla yarın hakim karşısına çıkacağını belirterek, “Vatandaşlıktan doğan haklarına ve hukukuna sahip çıkmak için, sevgili suskun vatandaş, sıra sana gelmeden Çağlayan’a gel” ifadesini kullandı.

CHP’nin İstanbul’da miting yapacağı üçüncü ilçe Başakşehir oldu!

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı İstanbul’da 3’üncü miting Başakşehir’de yapılacak.

Skandal “temizlik” planı: Evsizler akıl hastanesine kapatılacak

ABD’de Trump yönetiminin agresif nüfus politikaları devam ediyor. Son olarak Adalet Bakanlığı, sokaklardaki evsiz nüfusu temizlemek için yeni bir yol haritası oluşturdu. Tartışma yaratan planın uygulamaya geçmesi ise, Trump’ın önceki yönetimlerin politikalarından keskin bir şekilde vazgeçtiği anlamına geliyor.