Yeni tehdit kapıda! Bu varyant yaz aylarını işkenceye dönüştürecek

Nimbus Coronavirüs Varyantı Avrupa’da Yeniden Ortaya Çıktı

Koronavirüs varyantı “Nimbus” (Omicron alt varyantı LP.8.1), beş yıl süren pandemi döneminin ardından yeniden sahneye çıktı. Frankfurter Rundschau’nun haberine göre ilk kez 2024 ortasında Avrupa’daki atık su izlemelerinde tespit edilen bu alt tür, özellikle yüksek bulaşıcılık ve önceki bağışıklık tepkilerinden kaçabilme yeteneğiyle öne çıkıyor. Yaz sezonu yaklaşırken, Avrupa genelindeki tıp otoriteleri, seyahat edenlere hijyen ve koruyucu önlemlere ekstra dikkat çağrısı yapıyor.

Robert Koch Enstitüsü verilerine göre Nimbus, Mart ayı sonundan bu yana Almanya’daki vakaların hızla artan bir payını oluşturuyor. 24–30 Mart tarihleri arası toplam enfeksiyonların %15’ini kaydeden varyant, dört hafta içinde dört kat büyüyerek 21–27 Nisan arası %10,7, Mayıs’ın ikinci haftasında ise %16,7 oranına ulaştı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), varyanta karşı mevcut aşı formülasyonlarının güncellenmesini önererek, özellikle risk gruplarının korunmasını güvence altına almayı hedefliyor.

Kalabalık Ortamlarda Maske Takılmalı

Nimbus enfeksiyonunun belirtileri; ateş, burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı ile baş ağrısı ve kas ağrıları olarak sıralanıyor. Uzmanlar, bugüne dek ağır hastalığa yol açtığına dair kesin bulgu olmasa da, salgının yaz sonu ve sonbaharda yeniden ivme kazanabileceği uyarısında bulunuyor.

Avusturya’da tüm dokuz eyalette, İtalya’da ise yayılım gösteren varyant, turizm rotaları üzerindeki hareketliliği artırırken, AGES ve RAI gibi ulusal sağlık kurumları, gezginlere yaz boyunca hijyen kurallarını sıkı uygulamalarını ve kalabalık ortamlarda maske takmayı önermekte.

Uzmanlar, “Nimbus’un etkisi hafife alınmamalı; hem bireysel hijyen hem de toplu aşılama stratejileriyle varyantın yayılımı kontrol altına alınmalı” mesajını veriyor. Mevcut yaz dönemi, SARS-CoV-2 ile mücadelede yeni bir sınav; kalkanlarımızı güçlendirmek, herkes için en güvenli seyahat deneyimini sağlamak açısından kritik önemde.

Related Posts

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

Son Dakika… Sosyal medya fenomeni Basel için tutuklama talebi

Son Dakika Haberi… Basel olarak bilinen sosyal medya fenomeni Bekir Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.