Yabancının dönüşü kısa sürdü: Yine satışa geçti

Yurt Dışı Yatırımcılar Türk Tahvillerine Yatırım Yaptı

Yurt dışında yerleşik kişiler, 2 Mayıs haftasında arındırılmış verilerle birlikte 1 milyar 19,2 milyon dolar tutarında net tahvil satışı gerçekleştirdi. Aynı hafta içerisinde ise 174 milyon dolarlık hisse senedi aldılar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından paylaşılan bilgilere göre, söz konusu hafta içerisinde DİBS (Kesin Alım) net satışları 1 milyar 161,9 milyon dolara ulaştı.

Yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS (Ters Repo) alımları net 211,6 milyon dolar olarak gerçekleşirken, net DİBS (Teminat) alımları 36,8 milyon dolar oldu. DİBS (Ödünç) işlemi gerçekleşmezken, genel yönetim dışındaki sektör ihraç satımları net 30,8 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Yatırımcıların Hisse Senedi Stok Değeri 27,8 Milyar Dolar

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 27 milyar 809,2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

  • DİBS (Kesin Alım) stokları 9 milyar 124,0 milyon dolar,
  • DİBS (Ters Repo) stokları 1 milyar 528,6 milyon dolar,
  • DİBS (Teminat) stokları 3 milyar 724,9 milyon dolar oldu.

Genel yönetim dışındaki sektör ihraçları 338,6 milyon dolar seviyesinde bildirildi.

19 Mart Operasyonu

Yabancı yatırımcılar, 19 Mart kent uzlaşı operasyonu sonrasında ortamın güvensiz olduğunu düşünerek sert çıkışlar yaptı. Güvensizlik devam ederken, 18 Nisan haftasında çekimser bir dönüş başladı.

  • 18 Nisan haftasında 269,1 milyon dolar net hisse alışı gerçekleştirildi.
  • 25 Nisan haftasında ise 92,4 milyon dolar net hisse alımı yapıldı.
  • 02 Mayıs haftasında 174 milyon dolar net hisse alımı gerçekleştirildi.

Related Posts

Mobilde rekor gelirde uçuşta

Türk Telekom’dan son 10 yılın en güçlü birinci çeyrek performansı geldi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden bir teknoloji şirketi olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Kamu sözleşmesinin aylardır imzalanmaması üzerine emekçi, bakanlık önüne gidiyor: İşçi sesini yükseltiyor

Türk-İş ve Hak-İş’in şubat ayında iktidara sundukları talepler şöyleydi: Günlük brüt çıplak ücretleri bin 800 TL’nin altında olan işçilerin ücretlerinin bin 800 TL’ye çıkarılması istendi. Birinci altı ay yüzde 50, ikinci altı ay yüzde 25 zam talep …

Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Trafiği tehlikeye atan 6 sürücüye şok ceza

Kayseri’de konvoy yaparak trafik akışını tehlikeye düşürdüğü tespit edilen 6 sürücüye toplam 11 bin 916 lira ceza uygulandı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı araçların konvoy yaparak trafik akışını tehlikeye …

Uluslararası uzmanlardan AB’nin Rus enerjisi kararına kritik bakış:

Avrupa Komisyonu’nun iddialı yeni stratejisi, 2027 yılına kadar kıtaya yapılan karlı Rus doğalgaz satışlarını sona erdirmeyi, gaz şirketlerini Moskova ile olan sözleşmelerini feshetmeye zorlamayı ve Rus petrolüne ve nükleer yakıtına olan …

İSO Türkiye ihracat iklimi endeksi nisanda 0,7 düşüş gösterdi

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksinin nisan 2025 dönemi sonuçları açıklandı. Endekste eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir