Uzman isim zamlı maaş bekleyen emeklilere kötü haberi verdi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz: En Düşük Emekli Maaşına Zam Yetişmeyebilir

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, en düşük emekli maaşına yapılan zam konusunda “Bu aya yetişeceğini tahmin etmiyorum” açıklamasında bulundu.

Yılmaz, Milliyet’te yer alan habere göre şu sözleri dile getirdi:

“En düşük emekli maaşının beklentilerin altında kaldığını belirtmek isterim. Özellikle iyileştirme öncesi farklı formüller üzerinde konuşuyorduk. Bu rakamın 15 bin TL seviyelerine yükseltilmesi, memur emeklisiyle SSK ve Bağkur emeklisinin maaş zammının eşitlenmesi veya %20’ye tamamlanarak tüm emeklilerin faydalanması gibi detaylar dile getiriliyordu. Ancak bu formüller için bütçe dengelerinin elverişli olması gerektiğini de belirtmek isterim.”

“Seyyanen ödeme, refah payı, taban aylık artışı gibi düzenlemeler için Meclis sürecinin mutlaka gerekliliğinin farkındayız. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesini beklediğimiz kanun teklifinin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’na ek bir madde olarak ele alınmasını ve Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla yayımlanmasını bekliyoruz.”

SSK, Bağkur emeklileri emekli tahsis numaralarının son hanesine göre ayın 17 ile 28’inde maaşlarını almaktadır. Yılmaz, “Emeklilerimiz aylıklarını peşin alırken Ocak 2025 maaş ödemeleri için ayın 17’sinin yaklaştığını ancak bu ay yetişmesini beklemiyorum” şeklinde açıklama yaptı.

“Eğer bu ay içinde kanunlaşmaz ve maaşlara zam farkları yansımazsa, önümüzdeki ay içerisinde ödeme yapılacaktır. Daha önce benzer durumlar yaşanmıştı. En düşük taban aylık alan emekliler arasındaki farkın 1.969 TL olacağını öngörebiliriz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Related Posts

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

Son Dakika… Sosyal medya fenomeni Basel için tutuklama talebi

Son Dakika Haberi… Basel olarak bilinen sosyal medya fenomeni Bekir Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.