Usta sanatçı Ayla Algan mezarı başında anıldı; “Yüreğinde koca bir yıldız vardı”

Ayla Algan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Sanatçısı

Türk tiyatro sanatçısı Ayla Algan, vefatının birinci yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen törende anıldı. Törende Algan’ın Aşiyan’daki mezarı başında toplanıldı.

Ayla Algan’ın kızı Sevi Algan törende duygusal bir konuşma yaparak, annesini hem bir anne hem de çalışma arkadaşı olarak özlemle anlattı. Algan, annesinin herkese ilham veren bir figür olduğunu vurgulayarak, “Onunla konuşmak için mezarına gidiyorum. O sadece annem değil, aynı zamanda bir hoca ve meslektaşımdı. Onunla sahnede birlikte oynadık. Hayatımızda önemli bir yer tutuyordu. Onun her zaman bir çözümü vardı, bu yüzden onu unutamıyoruz” dedi.

Sevi Algan, Tiyatro Araştırma Laboratuvarı’nın 1988’de kurulmasının, babası Beklan Algan ve Ayla Algan için önemli olduğunu belirterek, “TAL’ın evrim geçirmesi gerektiğini düşünüyorlardı. Kadir Has Üniversitesi, TAL’ın arşivini dijitalleştirerek önemli bir mirası korudu. Bu mirasa sahip çıkmak benim için önemli” dedi.

Ayla Algan İz Bırakan Bir Sanatçıydı

Ayla Algan’ın “Yaratıcı Oyuncu Yaratıcı İnsan” kitabını yayına hazırlayan Sevrin Uysal da sanatçının insanlar üzerinde bıraktığı etkiyi vurgulayarak, “O, hayatta iken ve hala ölümünden sonra hatırlanıyor. Benim hoca, kitap arkadaşım olan Ayla Algan bana ilham verdi. Enerjisi hissediliyor ve onu özlüyoruz. Onunla bir kitap çıkarmak benim için onur vericiydi” diye konuştu.

Genç Kuşak Oyuncuların Ayla Algan’ı Tanımaması Büyük Bir Eksiklik

İBB Şehir Tiyatroları oyuncusu Uğurtan Atakan, Ayla Algan’ı tanımamanın genç kuşak oyuncular için büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Ayla Hanım bize rehberlik etti, onunla çalıştık. Hem tiyatro sahnesinde hem de müzisyenlikte büyük bir etki yarattı. En büyük eksiklik, genç kuşağın onu tanımamasıdır” dedi.

Ayla Algan, 2024 yılında hayata gözlerini yumarken, Türk sinemasında unutulmaz bir yer edinmişti. Özellikle “Ah Güzel İstanbul” filmi izleyicilerde derin izler bıraktı. (AA)

Related Posts

Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var?

Her hafta cuma günü yayımlanan bu ajandada, o hafta İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak sanat etkinlikleri derleniyor

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI TAKVİMİ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Bakan Memişoğlu’ndan açıklama geldi!

Sağlık Bakanlığı tarafından 18 bin personel alımı yapılacağı duyusu sonrasında sağlık personeli adayları merak içerisinde başvuru tarihi ve şartlarını merak edip araştırıyor. Bu bağlamda “Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak?” sorusunun cevabı araştırılıyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu kritik açıklamada bulundu. Peki, Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte detaylar…

YÖK Başkanı Erol Özvar: Türkiye uluslararası öğrencilere ev sahipliğinde dünyada ilk 10’da

“Üniversitelerimizi yurt dışından araştırmacılar ve öğretim üyeleri için cazip seçenekler haline getirmek istiyoruz”

SON DEPREMLER 17 HAZİRAN KANDİLLİ VE AFAD || Kütahya gece depremle sallandı! Deprem mi oldu? Son deprem nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde oldu?

Son dakika depremler listesi 17 Haziran 2025 AFAD ve Kandilli tablosu deprem kuşağında yer alan ülkemizde hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Bu bağlamda özellikle “Son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?” sorusunun cevabı sıkça sorgulanıyor. Hemen belirtelim ki son olarak saat 03.44’te Kütahya’da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 17 Haziran listesi…

LGS Kapsamındaki Merkezi Sınav Tamamlandı

LGS bitti ! Millî Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında gerçekleştirilen merkezî sınava bu yıl 8’inci sınıftaki 1 milyon 10 bin 916 öğrenci başvurdu.

LGS BAŞARI MESAJLARI VE SÖZLERİ 2025 (İNDİR – PAYLAŞ) || LGS sınavına giren öğrencilere en güzel, farklı, uzun, kısa başarı ve motivasyon mesajları!

LGS başarılar mesajları ve motivasyon sözleri, bu Pazar düzenlenen sınavla beraber adaylar ve yakınları tarafından araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı, 15 Haziran Pazar günü iki oturumda tamamlanacak. Kardeşi, yeğeni veya yakınlarına LGS’de başarılar temennisini ve güzel dileklerini iletmek isteyenler alternatifler için araştırmalarını yoğunlaştırdı. İşte LGS’ye girecek öğrencilere en güzel, farklı başarı ile motivasyon mesajları ve sözleri!