Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Çinli rakipler Alman devi zorladı! Binlerce çalışanını işten çıkaracak

Otomotivdeki elektrikli dönüşüm, Bosch’un Reutlingen fabrikasını da vurdu. Artan rekabet ve azalan talep nedeniyle tesis, direksiyon sistemleri yerine yarı iletken üretimine odaklanacak.

Kuraklık Konya’yı kötü vurdu

Kuraklığın etkisi Konya Ovası’nı vurdu. Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen bölgede buğdayda yüzde 15, arpada ise yüzde 30’a varan rekolte kaybı yaşandı.

Sarıcakaya’da 25 Bin Ton Domates Hasadı Bekleniyor

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde 3 bin dekar alanda yetişen Sakar domatesinin hasadında 25 bin ton verim hedefleniyor.

Otomotiv devi BYD o ülkeden vazgeçti! Yerine Türkiye’yi tercih etti

Elektrikli araç üreticisi BYD, Avrupa’daki üretim planını değiştirdi. Macaristan fabrikasındaki üretimini 2026’ya erteledi, Manisa fabrikasındaki üretimi ise öne çekmeyi planlıyor. İşte nedeni…

Sinop’a 20 Milyon TL Yardım

Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Uysal, Sinop’ta yıllık 20 milyon TL yardım yapıldığını açıkladı.

Tayvan işsizlik oranlarında 25 yıllık rekor

Tayvan’da Haziran 2025 itibarıyla mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 3.34 olarak açıklandı. Bu oran, ülkede Kasım 2000’den bu yana kaydedilen en düşük işsizlik oranı olarak dikkat çekiyor. Tayvan İstatistik Bürosu tarafından …