Trump’tan şaşırtan Alcatraz talimatı

Donald Trump, Truth Social sosyal medya platformunda Alcatraz hapishanesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski ABD Başkanı, ülkenin uzun zamandır “şiddet yanlısı suçlular” ile mücadele ettiğini vurgulayarak, “Daha güçlü bir ülke olarak, en tehlikeli suçluları hapsetmekten kaçınmamalıyız. Bu suçlulara daha fazla hoşgörü göstermeyeceğiz.” dedi.

Trump, Federal Cezaevleri Bürosu’na talimat vererek, Alcatraz hapishanesinin onarılmasını ve genişletilerek “en tehlikeli suçlular” için tekrar faaliyete geçirilmesini istediğini belirtti.

Alcatraz Hapishanesi

San Francisco’nun sembol yapılarından biri olan Alcatraz Adası, dünyanın en ünlü hapishanelerinden biri olarak biliniyor ve birçok filme konu olmuştur.

Ada, 1973 yılında turistik bir alan olarak ziyarete açıldığından beri yılda 1,5 milyon turisti ağırlamaktadır.

Kaçışın neredeyse imkansız olduğu hapishane, koşullarıyla adeta bir esaret kampını anımsatmaktaydı.

Related Posts

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

Son Dakika… Sosyal medya fenomeni Basel için tutuklama talebi

Son Dakika Haberi… Basel olarak bilinen sosyal medya fenomeni Bekir Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.