Trump’ın sabrı tükendi: Netanyahu ile bağlarını kesti

Trump, Netanyahu İlişkisini Koparmaya Karar Verdi

İsrail Ordu Radyosu muhabiri Yanir Cozin, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrailli bir yetkiliye dayandırarak ABD Başkanı Trump’ın Netanyahu ile ilişkisini koparma kararı aldığını belirtti.

Cozin’in paylaşımına göre, İsrailli yetkili, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’in Cumhuriyetçi senatörlere Trump’ın ne yapması gerektiği konusunda “küstahça” konuşmasının işe yaramadığını söyledi.

Yetkili, çevresindeki kişilerin Trump’a “Netanyahu’nun kendisini manipüle ettiğini” söylediğini aktardı.

Trump’ın “enayi” ve “kendisiyle oynanan biri” olarak gösterilmekten daha fazla nefret ettiği bir şey olmadığını belirten yetkili, “O da Netanyahu ile teması kesmeye karar verdi.” dedi.

Cozin, ABD’nin İsrail’le kötüleşen ilişkisinin kaynağı olarak, Tel Aviv yönetiminin İran ve Husiler konusunda somut bir plan ve takvim sunamamasına işaret etti.

İsrail Ordu Radyosu muhabiri, Netanyahu hükümetinin Gazze konusunda da somut öneri getiremediğine dikkati çekerek “Gazze’de de göreceğiz.” ifadesini kullandı.

TRUMP, ORTA DOĞU’DA NETANYAHU’SUZ İLERLEMEYE KARAR VERDİ

Israel Hayom gazetesinden Ariel Kahane, ABD Başkanı’na yakın kaynaklara dayandırarak Trump’ın Netanyahu’ya karşı hayal kırıklığına uğradığını ve Orta Doğu’da onsuz ilerleme kararı verdiğini yazdı.

Kahane, Trump’ın Netanyahu ve adamlarının görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Waltz’ı İran’a saldırıya zorlama girişimine öfkelendiğini ve sabrının tükendiğini aktardı.

Trump’ın Netanyahu’nun tutumundan dolayı Orta Doğu’daki hamlelerini onsuz yapacağını belirten Kahane, ABD Başkanı’nın özellikle Suudi Arabistan konusunda önemli kararlar üzerinde çalıştığını kaydetti.

Kahane, ABD’nin Yemen’deki Husilerle ateşkese varmasının söz konusu öfkenin ilanı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

“TRUMP’IN NETANYAHU’YU PEK ÖNEMSEMEDİĞİ ARTIK ÇOK ACIK”

Walla haber sitesinde, Netanyahu ile Trump arasındaki ilişkiyi değerlendiren Barak Ravid’e göre, Husilerle varılan anlaşma Trump ile Netanyahu arasında ciddi bir koordinasyon ve güven sorunu olduğunu ortaya koydu.

Ravid, İsrail’in ABD ile İran arasında yeni bir nükleer anlaşmaya ilişkin müzakereleri etkileme kabiliyetinin artık oldukça sınırlı göründüğünü belirterek Tel Aviv yönetiminin Husilerle yapılan anlaşmanın hiçbir safhasından haberdar olmadığına dikkati çekti.

İsrailli yetkililerin “Trump bizi şaşırttı”, “Anlaşmayı televizyondan duyduk” gibi ifadeler kullandığına işaret eden Ravid, Netanyahu’nun ABD ile ilişkileri yürütmesi için görevlendirdiği Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’in hem İran, hem Gazze’ye saldırılar ve insani yardım, hem de esirler meselesinde başarısız olduğu yorumunu yaptı.

Ravid, Husilerle ateşkesin İsrail’i içermediğinin ve ABD’nin Husilerin İsrail’e yönelik saldırılarına sessiz kaldığının altını çizdi.

ABD’nin Husiler konusundaki tutumunun İran’la anlaşma konusunda da İsrail için endişe kaynağı olacağını belirten Ravid, “Trump’ın Netanyahu’yu pek önemsemediği ve ona danışmak ya da görüşlerini dikkate almak zorunda hissetmediği artık çok açık.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

İspanya, İsrail’in Gazze’deki ablukasının kaldırılması için BM’den karar çıkarmak istiyor

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukaya ilişkin karar tasarısını en kısa sürede Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna sunacaklarını söyledi. Albares, Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan AB Dışişleri …

Yeni Papa ilk vaazını verdi: ‘Tanrı kutsal emaneti bana teslim etti’

Papa 14. Leo, Vatikan’da düzenlenen törende Papalık görevindeki ilk vaazını verdi. Katolik Kilisesi’nin geleneksel ayinlerinden biri olan ilk vaazına ana dili İngilizce’yi kullanarak başlayan Leo, vaazında kardinallere seslendi.

PKK’nin ‘kongre’ duyurusu sonrası Pervin Buldan’dan ilk açıklama: ‘Hepimize hayırlı olsun’

Terör örgütü PKK, kongresini PKK elebaşı Öcalan’ın çağrısı üzerine 5-7 Mayıs tarihinde toplandığını duyurdu. Açıklamada, “Alınan karar, bilgi ve belgeler yakın zamanda paylaşılacaktır. Tarihi öneme sahip bir karar alındı” denildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan, gelişmeler sonrası bir son dakika açıklaması geldi.

Özgür Özel’den ‘Özgür Çelik’ çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. CHP lideri, Özgür Çelik hakkında istenen hapis cezasına tepki gösterdi.

Kızının beklenmedik şekilde kör olmasının ardından bir annenin hayati uyarısı!

Perth’te yaşayan 34 yaşındaki anne Jodi, dört yaşındaki kızının deterjan kapsülünü ısırması sonucu gözlerine sıçrayan kimyasal madde yüzünden körlük tehlikesi atlatmasının ardından ambalajlardaki uyarı yetersizliğine dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir