Rahmi Koç ve Bülent Eczacıbaşı gibi akil adamlar özel toplantı kararı aldı: Patronlar, Ömer Aras’ı yalnız bırakmayacak

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, (TÜSİAD) ‘soruşturma’ gündemi ile toplanıyor.  TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras hakkında, dernek genel kurulundaki konuşması nedeniyle ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ ve ‘gerçeğe aykırı bilgili alenen yayma’ iddiasıyla açılan soruşturmanın ardından, derneğin üst düzey toplantı kararı aldığı belirtildi.  Soruşturma gündemi ile gerçekleşecek toplantıda TÜSİAD’ın onursal başkanları, YİK başkanları ve eski yönetim kurulu başkanlarından oluşan isimlerin yer alacağı aktarıldı. Toplantıda TÜSİAD’ın ‘akil isimleri’ olarak adlandırılan iş insanlarının soruşturma kararıyla ilgili nasıl bir yol izleneceğini ele alacağı ifade aktarıldı. 

TÜSİAD’IN AKİL İNSANLARI 

TÜSİAD’ın onursal başkanları arasında Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Ömer Dinçkök, Muharrem Kayhan, Tuncay Özilhan ve Erkut Yücaoğlu bulunuyor. Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Muharrem Kayhan, Erkut Yücoğlu ve Tuncay Özilhan aynı zamanda YİK başkanlığını da üstlendi. Dernekte yönetim kurulu başkanlığı yapanlar arasında ise Ömer Dinçkök, Cem Boyner, Bülent Eczacıbaşı, Halis Komili, Muharrem Kayhan, Erkut Yücaoğlu, Tuncay Özilhan, Ömer Sabancı, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner, Muharrem Yılmaz, Haluk Dinçer, Cansen Başaran Symes, Erol Bilecik ve Simone Kazlowski bulunuyor. Ömer Aras, 13 Şubat 2025’te düzenlenen derneğin genel kurulunda yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya’daki yangın felaketi, kayyum politikaları, son dönemdeki tutuklama ve soruşturma kararları, enflasyonla mücadele sürecine ilişkin eleştirilerde bulunmuştu.

YENİ AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Yazarımız Saygı Öztürk’e konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ‘Üyelerinizden ‘Niçin böyle bir açıklama yaptınız, bizleri zor duruma düşürdünüz’ yolunda görüşler geldi mi?’ sorusuna, “Böyle bir konuşma geçmedi. Ancak, üyelerimizden, siyasilerin yaptığı ve TÜSİAD’ı eleştiren açıklamalardan üzüntü duyulduğuna ilişkin çok sayıda mesaj geldi. Herkesin bildiği konular TÜSİAD tarafından da gündeme getirildi. Bu konuda yanlış anlamaları da gidermek almacıyla bir açıklama daha yapacağız” dedi.  Turan, ‘Adli yargılamayı etkilemeye teşeb büs ve gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayma’ suç lamasını kabul etmediklerini vurguladı. Başka bir TÜSİAD yetkilisi de TÜSİAD’ın sicilinin bozuk olduğu şeklindeki suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Related Posts

İsrail’den Yemen’e hava saldırısı: Sana Havalimanı vuruldu

İsrail ordusu, Yemen’in başkenti Sana’daki uluslararası havalimanı ile çevresindeki enerji tesislerini hedef aldı. Husilere bağlı El-Mesire televizyonu, İsrail uçaklarının Sana Havalimanı’nı vurduğunu duyurdu. Saldırılarda havalimanının yanı sıra Atan ve Sanhan’daki elektrik santralleri ile Amran’daki bir çimento fabrikası da hedef alındı. İsrail ordusu saldırıyı üstlenirken, Sana Havalimanı’ndaki tüm uçuşların durdurulduğu bildirildi.

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 5 yıl önceki sokak röportajı ortaya çıktı: ‘Sedat Peker’ ve ‘Yasin Hayal’ ayrıntıları!

CHP lideri Özgür Özel’e yumrukla saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 5 yıl önce verdiği bir sokak röportajı ortaya çıktı. Tengioğlu söz konusu röportajda “Sedat Peker dese ki ‘canlı bomba ol’, olmazsam şerefsizim”, “Ben Yasin Hayal’e çok güzel bir kıyak yaptım. O çocuğun elini yüzünü keseceklerdi Bayrampaşa’da. Ben engelledim diye çocuk bana tav oldu” gibi ifadeler kullandı.

Hamas: Trump’ın açıklaması Netanyahu hükümetinin yalanlarının tekrarı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze Şeridi’ne yardımların ulaşmamasından Hamas’ı sorumlu tutmasının ardından Hamas hareketi: “Trump’ın iddiaları, Filistinlileri aç bırakma suçunu meşrulaştırmak isteyen Netanyahu hükümetinin yalanlarının tekrarıdır.” İfadelerini kullandı.

Gazze’de can kaybı her geçen gün artıyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Başta ABD olmak üzere batılı emperyalistlerin desteğini alan İsrail yönetimi pervasızca saldırılarını sürdürüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın …

Cezaevinden izinli çıkmıştı cesedi derede bulundu!

Denizli’de açık cezaevinden izne çıktıktan sonra geri dönmeyen Yılmaz Kayık, dere yatağında ölü bulundu. Kayık’ın uyuşturucu etkisiyle suya düşerek boğulmuş olabileceği değerlendiriliyor.

ABD-Türkiye temasları | Barış diplomasisi için yeni adım: Trump, Ukrayna savaşını bitirmek için Erdoğan’dan destek istedi

ABD-Türkiye temasları | Barış diplomasisi için yeni adım: Trump, Ukrayna savaşını bitirmek için Erdoğan’dan destek istedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir