Otelin sahibi çalışanları suçlamıştı… İfadeler ortaya çıktı: Dikkat çeken ayrıntı!

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 21 Ocak’ta Grand Kartal Otel‘de yaşanan yangın faciasıyla ilgili tutuklanan zanlılar arasında bulunan mutfak çalışanı Mehmet Gündüz‘ün ifadesine başvuruldu.

Gündüz, otelin fırın bölümünde 4 sezondur ekmekçi olarak çalıştığını belirtti. Olay günü vardiyayı Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç ustalar ve başka bir kişi ile devraldıklarını açıklayan Gündüz, gece vardiyasında restoran şefinin bulunmadığını ifade etti.

“Yangın Tüpü Bulamadım”

“Gece saatlerinde Yusuf ustayla donut hamuru hazırlarken yangın anını yaşadık. Yangın tüpünü aradım ancak bulamadım. Yangın nereden çıktığını göremedim, merdivenlerden kaçarak dışarı çıktım” diyen Gündüz, garajdaki yangını gözlemlediğini ve kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti.

Gündüz, olay anında otelde herhangi bir yangın tatbikatı yapılmadığını ve yangın alarm sistemi hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Ayrıca, hiçbir kusurunun bulunmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

“İnsanları Uyandırmaya Çalıştık”

Faysal Yaver ise yangın anında mutfakta olduğunu ve yangını gördükten sonra insanları uyandırmaya çalıştıklarını belirtti. Olay yerinden çıkmaya çalışırken dumanla karşılaştıklarını ve tekrar içeri girmeye çalıştıklarında duman yüzünden başarılı olamadıklarını dile getirdi.

Yaver, otelde 1 aylık çalışma süresi boyunca yangın tatbikatı yapılmadığını ve otel denetim ekibini tanımadığını ifade etti. Ayrıca, otelde çalışan güvenlik görevlisi olup olmadığını bilmediğini belirtti.

  • Halit Ergül‘den Açıklama

Halit Ergül, otelde yangına karşı gerekli önlemlerin alındığını ve en son denetimin 15 Aralık tarihinde yapıldığını söyleyerek, herhangi bir eksiklik tespit edilmediğini iddia etti.

Related Posts

Rusya 26 seyir füzesi ve 597 İHA ile Ukrayna’ya saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun ülkesine 26 adet seyir füzesi ve 597 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.