Microsoft Skype’tan sonra bir uygulamasının daha fişini çekiyor

Microsoft, Publisher Desteğini Sonlandırıyor

Microsoft, Publisher için desteğin Ekim 2026’da sona ereceğini resmen açıkladı. Şirket, Publisher’ı uzun süredir kullanıcı sayısı az olan bir uygulama olarak değerlendirmişti. Bu karar, Windows işletim sistemiyle uyumlu olan bu ofis uygulamasının Microsoft 365 paketinden de tamamen kaldırılacağı anlamına geliyor.

Microsoft, Publisher kullanıcılarının dosyalarını kaybetmemeleri için verilerini farklı formatlara dönüştürmelerini öneriyor.

Şirket, kullanıcıların dosyalarını PDF veya DOCX formatına çevirmelerini tavsiye ediyor ve bu süreç için bir dizi dönüştürme alternatifi sundu. Bu değişiklikle birlikte, Microsoft, kullanıcılara verilerini taşımalarına yardımcı olacak resmi destek portalı üzerinden bilgi sağlıyor.

MICROSOFT 365 ABONELERİNİ NELER BEKLİYOR?

Ekim 2026’dan sonra Microsoft 365 aboneleri, Publisher uygulamasına erişim sağlayamayacak.

Şirket, kullanıcıların bu geçiş sürecine hazırlanabilmesi için alternatif araçlara yöneliyor. Reklam afişleri veya el ilanları oluşturmak isteyen kullanıcılar için Word, PowerPoint ve Designer gibi uygulamalarda çok sayıda şablon seçeneği sunuluyor.

Microsoft, ayrıca kullanıcıların hangi uygulamalarda hangi tür şablonların mevcut olduğunu belirten detaylı bir liste paylaşıyor.

PUBLISHER DOSYALARI İÇİN KULLANICILAR NE YAPMALI?

Eğer halihazırda Publisher dosyalarınız varsa, bu dosyaları PDF formatına dönüştürmek şimdiden faydalı olacaktır. Ayrıca, sıkça kullanılan şablonları “Dışa Aktar” seçeneği ile kolayca PDF formatına çevirebilirsiniz. Microsoft’un önerdiği bir başka yöntem ise toplu dönüştürme işlemi yapmaya olanak tanıyan makro kullanımını içeriyor.

SKYPE’IN ARDINDAN PUBLISHER KARARI

Microsoft’un Publisher’a olan desteği sonlandırma kararı, Skype’ı devre dışı bırakma kararının ardından geldi. Şirket, ofis araçları stratejisini yeniden şekillendirerek, daha çok tercih edilen ve kullanıcı odaklı uygulamalara yönelmeyi hedefliyor.

Bu değişiklik, Microsoft’un uygulama portföyünü sadeleştirme ve daha etkin araçlarla kullanıcı deneyimini iyileştirme amacının bir parçası olarak görülüyor.

Related Posts

Güneş Sistemi’ne uğrayan en büyük yıldızlararası cisim keşfedildi

Güneş Sistemi dışından gelen gökcisimleri ender görülüyor, ancak bu hafta bilim insanları büyük bir heyecan yaşadı. Gökbilimciler, 3I/Atlas adı verilen yeni bir kuyruklu yıldızın yıldızlararası uzaydan geldiğini ve şu anda Güneş Sistemi’nden geçmekte olduğunu doğruladı.

Bilim dünyasını karıştıran ışık: İnsan beyninin geceleri parladığı ortaya çıktı

İnsan beyni, içten içe ışık saçıyor! Bilim insanları, beynin kendiliğinden yaydığı bu gizemli ışığın kaynağını ve anlamını çözmeye çalışıyor. Bu keşif, nörolojik hastalıkların tedavisi için umut olabilir.

Elektrikli araç devriminde gizlenen tehlike: Kimsenin fark etmediği kriz kapıda!

Dünyada elektrikli araç satışları rekor kırarken, onları çalıştıran en kritik bileşen olan lityumda tedarik uyarısı geldi. Yeni araştırma, 2030’a kadar kıtlık kapıda diyor.

Vampir enerji tehlikesi: Elektrik faturanıza sessizce 100 TL’lik gizli yük biniyor

Kapatmadığınız ama fişte kalan elektronik cihazlar farkında olmadan cebinizi yakıyor! “Vampir enerji” adı verilen bu gizli tüketim, her ay elektrik faturanıza fazladan 50 TL ekleyebilir.

Neandertallerin modern insanlarla nerede çiftleştiği ortaya çıktı!

Bilim insanları, Neandertaller ile modern insanların Güneybatı Asya’daki Zagros Dağları’nda melezleştiğini ortaya çıkardı. Yapılan ekolojik modellemeler, bu bölgenin iki türün genetik etkileşim kurduğu kilit noktalardan biri olduğunu gösteriyor.

Pebble ruhu geri geliyor: Eski modellere model dokunuşlar

Core Devices’in kurucusu Eric Migicovsky, geliştirdiği yeni mobil uygulamanın sadece Core 2 Duo için değil, eski Pebble saatler için de çalışacağını açıkladı. Bu gelişme, yıllar önce piyasadan çekilen Pebble Time ve Pebble 2 modellerini yeniden …