MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan “Kütüphanelerdeyiz” projesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmek, yaşadıkları şehirlerdeki kütüphaneleri tanımalarını sağlamak amacıyla “Kütüphanelerdeyiz” projesi hayata geçirildi.

MEB’den yapılan açıklamaya göre; “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan Türkçe dersi öğretim programı, öğrencilerin dili yetkin bir şekilde kullanmasını, Türkçenin zenginliklerini keşfetmesini ve dil aracılığıyla Türk kültürünü ve değerlerini benimsemesini hedefliyor. Bu doğrultuda, öğrencilerin okuma kültürünü geliştirmesi, kütüphaneleri tanıması ve kütüphanelerdeki çeşitli atölyelerin öğrenim için kullanılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde “Kütüphanelerdeyiz” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphaneleri düzenli olarak ziyaret etmesi ve kütüphanelerin işleyişini yakından tanıması hedefleniyor. Ayrıca atölyesi bulunan kütüphanelerin, öğrenciler için okul dışı öğrenme ortamı olarak kullanılması amaçlanıyor.

Ders içerikleri kütüphanelerde uygulamalı olarak işlenecek 

Etkinlik kapsamında, öğrenciler için kütüphanelere ziyaret planları oluşturulacak ve kütüphane çalışanlarının rehberliğinde bu kurumların işleyişi tanıtılacak. Ayrıca araştırma yapmak isteyen öğrencilere kitap ödünç alma ve iade süreçleri hakkında bilgi verilecek. Öte yandan okulların belirlediği ders içerikleri, atölye bulunan kütüphanelerde uygulamalı olarak işlenecek.

“Kütüphanelerdeyiz” projesi, merkezi olarak tanımlanarak programa katılımcı öğrencilerin “sosyal etkinlik modülü”ne kayıtları sağlanacak. (DHA)

 

TIKLAYIN – Murat Sabuncu | Edirne’deki duvarından Türkiye kamuoyuna, Demirtaş’a suskunluğun şahidi takvimler…

TIKLAYIN – İniş sırasında ters dönen yolcu uçağı görüntülendi!

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Ülkeyi kim “germek” istiyor?

TIKLAYIN -Spor yazarları, Galatasaray’ın Rizespor galibiyetini yorumladı: “Futbolda dün yok, Buruk inatlarından vazgeçmeli”

Related Posts

OGM 3477 personel alım sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli destek personeli alımında gözler OGM duyurular sayfasında

OGM 3477 personel alımı sonuçları, 28 Mart’ta sona eren başvuruların ardından binlerce adayın gündeminde yer alıyor. Orman Genel Müdürlüğü merkez ve taşra birimlerinde 3477 (üç bin dört yüz yetmiş yedi) adet sözleşmeli destek personeli alımı başvuruları sonrası gözler sonuç sorgulama ekranına çevrildi. Yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamaları için gerekli belgeleri, bu belgelerin teslim edileceği yer ve zaman, Orman Genel Müdürlüğü internet adresinden (www.ogm.gov.tr) duyurulacak olup ayrıca ilgililere tebligat yapılmayacak. Peki, OGM 3477 personel alım sonuçları açıklandı mı? Başvuruları KPSS puanına göre OGM personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ayrıntılar.

Mehmet Akif Sinan Poyraz kimdir, öldü mü, yaşıyor mu?

Sinan Poyraz, sosyal medya dünyasında “Facia Üçlü” ekibiyle tanınan, Vine ve YouTube platformlarında çektiği absürt komedi videolarıyla milyonların sevgisini kazanan bir fenomen ve oyuncu. Adana doğumlu Mehmet Akif Sinan Poyraz, zorlu bir çocukluk geçirmesine rağmen enerjisi ve mizah anlayışıyla geniş bir hayran kitlesine ulaştı. “Karışma Bende” gibi sinema filmlerinde rol alarak beyazperdede de adından söz ettiren Poyraz, son dönemde hakkında çıkan “Sinan Poyraz öldü mü?” iddialarıyla gündeme geldi. Peki, Sinan Poyraz kimdir, öldü mü, yaşıyor mu?

Karatepe Aslantaş Yazıtları, UNESCO Dünya Belleği Uluslararası Kütüğü’ne kaydedildi

Karatepe Aslantaş Yazıtları, UNESCO Dünya Belleği Uluslararası Kütüğü’ne kaydedildi

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI 2025 AÇIKLANMA TARİHİ || İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları, hafta sonu gerçekleştirilen sınavın akabinde merak konusu oldu. “İOKBS 2025 Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı mı?” sorusunun cevabına göre bekleyişe geçecek olan vatandaşlar, internet üzerinden detayları sorguluyor. Sınava giren öğrenciler İOKBS 2025 Bursluluk Sınavı’na giren ilkokul ve lise öğrencileri aldıkları puan durumunu MEBGOV.TR ekranı üzerinden görüntüleyebilecek. Sınava katılan adaylar sonuç durumuna göre burs almaya hak kazanacak. Peki, İOKBS 2025 Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte Bursluluk Sınav sonuçları sorgulama ekranı hakkında detaylar

Aşure Günü ne zaman başlayacak, kaç gün sürecek? 2025 Diyanet takvimi ve Muharrem Ayı bilgileri

Şevval ayının sonuna yaklaşılması ve peş peşe gelen İslam inancındaki 3 haram ay yani Zilkade, Zilhicce ve Muharrem ayından oluşan yaklaşık 90 günlük süre öncesi geri sayımda sona yaklaşıldı. Bu ayların başlangıç tarihleri ile birlikte aynı zamanda yeni Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı başlangıcı özellikle araştırılıyor. Bununla birlikte bu ayın 10. günü olan Aşure Günü tarihi de sorgulanıyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

AÖF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu? AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF final sınavları ne zaman?

Açıköğretim Fakültesi final sınavları için geri sayım. 2024-2025 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavlarına kısa bir süre kala sınava katılacak olan adaylar sınav giriş yeri sorgulanıyor. Peki, AÖF final sınavı giriş yerleri belli oldu mu? AÖF final sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AÖF final sınavları ne zaman?