Kamu sözleşmesinin aylardır imzalanmaması üzerine emekçi, bakanlık önüne gidiyor: İşçi sesini yükseltiyor

Günlük Brüt Ücretlerin Yükseltilmesi Talebi İçin Eylem Hazırlıkları

Türk-İş ve Hak-İş, geçtiğimiz ay yaptıkları görüşmelerde günlük brüt çıplak ücretleri bin 800 TL’nin altında olan işçilerin ücretlerinin artırılması talebinde bulundu. Birinci altı ay için yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 25 zam istenirken ikinci yılda da yüzde 25+25 zam talep edildi. Ayrıca ikinci altı aydan itibaren yüzde 10 refah payı ve enflasyon farkı talepleri de masada yer alıyordu. Ancak, yapılan 3 toplantıya rağmen herhangi bir sonuca varılamadı. Bu durum üzerine Tez-Koop-İş Sendikası, 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yapma kararı aldı.

İşverenden Alacaklıyız

Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Özgen, kamu işçilerinin 1 Ocak itibarıyla “kamu işvereninden alacaklı” olduklarını belirtti. Enflasyonun artmasıyla birlikte yoksulluk ve sefaletin etkilerinin daha da arttığını dile getiren Özgen, “Sözleşme imzalanmadığı için hala 2024 yılı ücretleriyle devam ediyoruz. Bu durum işçiler arasında büyük bir talep dalgasına yol açmaktadır. Ücret ve sosyal haklar net olmadığı için sözleşmeler de imzalanamıyor. Temmuz veya Ağustos’a kadar beklemek istemiyoruz çünkü bu süreçte para değer kaybediyor ve yoksulluk derinleşiyor. Yalnızca herhangi bir durumda imzalanması değil, yoksulluğu azaltacak ve enflasyondan etkilenmeyecek ücret zammı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türk-İş ile Gerilim

Ankara’da yapılacak eylem konusunda Türk-İş’ten onay almadıklarını belirten Tez-Koop-İş Sendikası İl Başkanı, Türk-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikaların eyleme katılma durumunun tüm başkanlarını bağlamadığını açıkladı. Türk-İş’e bağlı bir sendika olarak kendilerini meşru olmayan bir grup gibi göstermeye çalıştıklarını dile getiren başkan, Türk-İş İl Başkanının kendilerine talimat verme yetkisinin olmadığını belirtti.

Related Posts

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Türkiye’de sahte cep telefonu uyarısı: Hepsi toplatılıyor

Açıklamada “Piyasada, firmamızın marka ve modelleri kopyalanarak bilgimiz ve onayımız dışında üretilmiş sahte ürünlerin varlığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda gerekli hukuki süreçleri başlatmış ve mücadeleyi sürdürmektedir. Orijinal ürünlerimizle …

Kripto yatırımcıları dikkat: Sıkı denetimler yolda!

Sermaye Piyasası Kurulu kripto varlık platformlarının rezerv kanıtı denetimi sürecine dair yeni ilke ve esasları açıkladı. Platformların denetim için gerekli belgeleri düzenli olarak sunması ve bağımsız denetçilerle sözleşme yapması zorunlu hale geldi. Bu düzenleme, sektördeki şeffaflık ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

Sanayi üretimi verileri açıklandı: Hangi sektörlerde yükseliş var?

Sanayi üretimi, Mart 2025’te hem yıllık hem de aylık bazda artış gösterdi. Madencilik, imalat sanayi ve elektrik-gaz sektörlerinde olumlu bir gelişim yaşanırken enerji sektöründe bir azalma kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir