İvme her geçen gün artıyor: Türkiye’nin günlük petrol üretimi 132 bin varile ulaştı

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Yerli Üretim ve Petrol Keşifleri İvme Kazanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründeki yerli üretimi artırma hedefine yönelik çalışmaların güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ülkenin artan enerji talebini karşılamak amacıyla yeni kuyular açıldığını ve ekipmanlarla çalışmaların desteklendiğini vurgulayan Bayraktar, petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinin Gabar, Van, Diyarbakır ve Türkiye-Suriye sınırının kuzeyindeki bölgelerde yoğunlaştığını açıkladı.

Bayraktar, Gabar’da yapılan çalışmaların Türkiye’nin yerli üretimde bağımsızlığını artırdığını ve bu çerçevede günlük petrol üretiminin 78 bin varile ulaştığını ifade etti.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Petrol Keşfi Gabar Sahasında

Bayraktar, 2021’de Gabar sahasında yapılan en büyük petrol keşfiyle Türkiye’nin ekonomisine yıllık 2 milyar dolar katkı sağlandığını belirtti. Ayrıca, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki petrol arama kuyu sayısının artarak 153’e ulaşacağını ve Türkiye’nin günlük petrol üretiminin 132 bin varile yükseldiğini aktardı.

2026 Hedefi: Günlük 20 Milyon Metreküplük Doğal Gaz Üretimi

Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda 2020’de yapılan doğal gaz keşfinin ülkenin enerji arz güvenliğine önemli bir katkı sağladığını dile getirdi. Ayrıca, Karadeniz’deki gaz sahasından günlük 7 milyon metreküplük üretim yapıldığını ve bu miktarın 3 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşıladığını belirtti. Yüzer Üretim Depolama Platformu (FPSO) ile yapılan çalışmalarla doğal gaz üretiminin artırılacağını ve hanelerin doğal gaz ihtiyacının karşılanması hedeflendiğini aktardı.

Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektörüne yapılacak yatırımların detaylarını da paylaşarak, doğal gaz ve petrol faaliyetleri için ayrılan bütçenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Enerji Alanındaki Yerli Üretim Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye, denizlerde yürütülen arama ve sondaj faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla filosuna yeni gemiler ekliyor. Sismik araştırma projeleri olan Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis’in yanı sıra milli sondaj gemileriyle de Türkiye’nin enerji alanındaki çabalarını sürdürdüğünü belirten Bayraktar, ülkenin enerji bağımsızlığı için çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.

Related Posts

TÜİK yüzde 37 dedi vatandaş isyan etti: Gerçek enflasyon yüzde 150

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yıllık enflasyonu yüzde 37,86 olarak açıklarken; ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlar, sokaktaki enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğunu söyledi. Hayat pahalılığından şikayet eden Nuray Alkaya, “Enflasyon …

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Merkez Bankası, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıllık enflasyonun enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydettiğini bildirdi.

Türk Lirası son 6 ayın en düşük seviyesinde! İşte gerilemenin sebebi…

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazlı Reel Efektif Döviz Kuru (REK) endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 1,55 puan azalarak 72,12 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Yurt İçi Üretici …

Bakan Uraloğlu: 23 yılda 430 yeni tünel inşa edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılı sonunda 50 kilometre uzunluğunda 83 adet tünel olduğunu belirterek, “23 yılda 740 kilometre uzunluğunda 430 yeni tünel inşa ettik. Toplam tünel sayımız 513’e, uzunluk ise 790 kilometreye çıktı” dedi.

Kalpte 3 milyar dolar tasarruf

Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak çalıştığı Üreten Sağlık Modeli kapsamındaki en önemli projelerden olan Kalp Akciğer Makinesinde (KAM) ufuk göründü.