İvme her geçen gün artıyor: Türkiye’nin günlük petrol üretimi 132 bin varile ulaştı

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Yerli Üretim ve Petrol Keşifleri İvme Kazanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründeki yerli üretimi artırma hedefine yönelik çalışmaların güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ülkenin artan enerji talebini karşılamak amacıyla yeni kuyular açıldığını ve ekipmanlarla çalışmaların desteklendiğini vurgulayan Bayraktar, petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinin Gabar, Van, Diyarbakır ve Türkiye-Suriye sınırının kuzeyindeki bölgelerde yoğunlaştığını açıkladı.

Bayraktar, Gabar’da yapılan çalışmaların Türkiye’nin yerli üretimde bağımsızlığını artırdığını ve bu çerçevede günlük petrol üretiminin 78 bin varile ulaştığını ifade etti.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Petrol Keşfi Gabar Sahasında

Bayraktar, 2021’de Gabar sahasında yapılan en büyük petrol keşfiyle Türkiye’nin ekonomisine yıllık 2 milyar dolar katkı sağlandığını belirtti. Ayrıca, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki petrol arama kuyu sayısının artarak 153’e ulaşacağını ve Türkiye’nin günlük petrol üretiminin 132 bin varile yükseldiğini aktardı.

2026 Hedefi: Günlük 20 Milyon Metreküplük Doğal Gaz Üretimi

Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda 2020’de yapılan doğal gaz keşfinin ülkenin enerji arz güvenliğine önemli bir katkı sağladığını dile getirdi. Ayrıca, Karadeniz’deki gaz sahasından günlük 7 milyon metreküplük üretim yapıldığını ve bu miktarın 3 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşıladığını belirtti. Yüzer Üretim Depolama Platformu (FPSO) ile yapılan çalışmalarla doğal gaz üretiminin artırılacağını ve hanelerin doğal gaz ihtiyacının karşılanması hedeflendiğini aktardı.

Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektörüne yapılacak yatırımların detaylarını da paylaşarak, doğal gaz ve petrol faaliyetleri için ayrılan bütçenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Enerji Alanındaki Yerli Üretim Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye, denizlerde yürütülen arama ve sondaj faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla filosuna yeni gemiler ekliyor. Sismik araştırma projeleri olan Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis’in yanı sıra milli sondaj gemileriyle de Türkiye’nin enerji alanındaki çabalarını sürdürdüğünü belirten Bayraktar, ülkenin enerji bağımsızlığı için çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.

Related Posts

Girişimcilere müjde verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, girişimcilere müjde verdi.

Şehit yakınları ve gazilere doğal gazda yüzde 50 indirim

Şehit yakınları ve gazilere doğal gazda yüzde 50 indirim

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

Türk deniz filosuna 14 milyon dolar yenileme teşviği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin 85 faal tersaneyle gemi siparişinde dünyada 9’uncu, tonajda 11’inci sırada olduğunu belirtti. 2024’te 1,91 milyar dolarlık gemi ve yat ihracatı gerçekleştirdiklerini de belirten Bakan Uraloğlu, “Hurda gemi teşvik programımız ile filomuzun yenilenmesini destekliyoruz. Bugüne kadar 14 milyon dolarlık teşvik sağladık ve teşvik miktarını artırmak için yeni düzenlemeler yapıyoruz.” dedi.

CHP’li Barut: Emeklinin sesini duymayanlar vicdansız ve zalimdir

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te açlık, yoksulluk ve sefalet dayatılan milyonlarca emeklinin sorunlarına dikkat çekip acil çözüm çağrısını yineledi.

Yeniçağ Gazetesi: Emeklinin tenceresinde aş yerine dert kaynıyor

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… EMEKLİNİN TENCERESİNDE AŞ YERİNE DERT KAYNIYOR Birçok kentte sokağa çıkan emekliler, “Sürekli ağladık, biraz gülelim” sloganları altında “Sahte TÜİK rakamları nedeniyle tenceremiz boş. Boynumuz bükük kaldı …