İtalya’dan Düzensiz Göçmenler Arnavutluk’a Transfer Edildi

İtalya’dan 49 Kişilik Göçmen Grubu Arnavutluk’a Gönderildi

İtalya’nın Arnavutluk ile yaptığı anlaşma doğrultusunda, 49 kişilik düzensiz göçmen grubunu taşıyan gemi, Arnavutluk’a ulaştı.

İtalyan donanmasına ait “Cassiopea” gemisi, hafta sonu uluslararası sularda yakalanan 49 göçmeni başkent Tiran’ın kuzeybatısındaki Shengjin limanına getirdi. Göçmenler arasında Bangladeş, Mısır, Fildişi Sahili ve Gambiya uyruklu kişiler bulunuyordu.

Bu göçmen grubu, İtalya’nın Arnavutluk’a yolladığı 3. düzensiz göçmen kafilesiydi. İtalya, 5 yıllık anlaşma kapsamında Arnavutluk’ta iki göçmen merkezi kurarak düzensiz göçmenleri transfer etmeye devam ediyor.

Arnavutluk’ta bulunan göçmenler, sığınma talepleri karşılanana kadar burada kalacaklar. Ancak, geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarında Arnavutluk’a gönderilen bazı göçmenler, Roma Mahkemesi kararları doğrultusunda İtalya’ya geri getirilmişti.

Avrupa Adalet Divanı’nın İtalya’nın göçmen transfer planını inceleyeceği ve planın AB hukukuna uygun olup olmadığına dair netlik kazandıracağı ifade edildi.

İtalya ve Arnavutluk arasındaki anlaşma çerçevesinde, İtalyan gemileri tarafından kurtarılan sağlıklı erkek düzensiz göçmenler, Arnavutluk’taki merkezlere gönderiliyor. Göçmenlerin iltica başvuruları bu merkezlerde değerlendirilecek ve olumlu sonuçlananlar İtalya’ya alınacak, diğerleri ise ülkelerine iade edilecek. Bu proje, İtalya’ya 5 yılda 670 milyon euroya mal olacak.

İtalyan yargı yetkisi altında işleyen merkezler İtalya tarafından yönetilirken, Arnavut muhafızlar ise dış güvenliği sağlıyor. Başkent Tiran’a 66 kilometre uzaklıktaki Shengjin’deki birinci merkez, yeni gelenleri değerlendirmek için kullanılırken, Gjader’deki ikinci merkez ise sığınma taleplerini işlemektedir.

İtalya hükümeti, Arnavutluk’taki bu iki merkezle yasa dışı göçü önlemeyi amaçlıyor.

Related Posts

TEM Otoyolu’nda 9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yürüttükleri başarılı operasyon kapsamında TEM Otoyolu’nda durdurdukları bir kamyonette 9 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyon sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

Kripto kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi

Kaspersky, Ethereum kullanıcılarını kripto işlem ücreti ya da gaz ücreti iadesi vaadiyle hedef alan yeni dolandırıcılık siteleri tespit etti.

Berlin’de üç büyük patlama! Büyük panik yaşandı 100’den fazla itfaiye sahaya indi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi’ne yaklaşık 250 metre uzaklıktaki inşaat halindeki bir binada yangın çıktı. Kurfürsten ve Schill caddelerinin köşesinde yer alan yüksek katlı binanın çatı katında …

Manisa’daki orman 2 gündür yanıyor

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde çıkan orman yangınına 2’nci gününde havadan ve karadan müdahale sürüyor.

CHP’de 25 yıl belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen’den Kılıçdaroğlu çıkışı

Büyükerşen, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki tutumu, kendisinin siyasi hırslarının, maalesef aklının çok üstünde olduğu gerçeğini, çok geç de olsa, ortaya koymuştur” düşüncesini dile getirdi.