İsrail, Hamas’ın elindeki esirlerden 3’ünün öldüğünü iddia etti

İsrail Yetkililerinden İsrail Esirler Hakkında Açıklama

Bir İsrailli yetkilinin verdiği bilgiye göre, esirlerden üçü hayatını kaybetmiş olabilir. Daha önce 24 esir olduğu öne sürülen İsrailli yetkililer, Trump’ın açıklamalarının ardından bu sayıyı güncelledi.

İsrail yetkilisi, Gazze’deki esirlerden 21’inin hayatta olduğunu belirtirken, esir ailelerinin bu konuda bilgilendirildiğini ifade etti. Ölen esirlerden birinin İsrail vatandaşı olduğu bilgisi paylaşılırken, diğer ikisinin yabancı olduğu belirtildi. Ancak esirlerin isimleri hakkında bilgi verilmedi.

Daha önce Gazze’de bulunduğu belirtilen 24 esirden 2’sinin Tayland ve Nepal vatandaşı oldukları açıklanmıştı.

Yetkili, Gazze’deki 59 esirden 35’inin ölümünün kesin olarak tespit edildiğini ve bu esirlerden 32’sinin İsrail vatandaşı, 3’ünün ise yabancı olduğunu aktardı.

İsrail makamlarının 59 esirin bulunduğu ve bunlardan 24’ünün hayatta olduğunu açıklamasına karşın ABD Başkanı Trump, 21 esirin hayatta olduğunu belirtmişti.

Bunun üzerine İsrailli esir aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan konu hakkında açıklama yapmasını istemişti. Netanyahu, 21 esirin hayatta olduğunu kesin olarak bildiklerini, diğer 3 kişi hakkında ise şüphelerinin bulunduğunu iddia etmişti.

İsrailli esir aileleri, hükümetin Gazze Şeridi’nde saldırılar düzenleyerek esirlerin hayatını tehlikeye attığını belirterek bu duruma karşı çıkıyor ve saldırıların durması için protesto gösterileri düzenliyor.

Related Posts

Polisi ezmeye çalışan CHP’liye 3 yıl hapis talebi

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker’in şoförü İrfan Aşılıoğlu hakkında, 23 Nisan’da ‘dur’ ihtarında bulunan polisin üzerine aracı sürdüğü iddiasıyla iddianame düzenlendi.İddianamede polis memuru Ayhan A. şikayetçi, Beker’in şoförü İrfan Aşılıoğlu …

Trump’tan Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısı

Trump’tan Rusya ve Ukrayna arasında 30 günlük “koşulsuz ateşkes” çağrısı

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Washington’da “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısında

Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Washington’da “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısında

Mansur Yavaş’tan İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli getirilmesine tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya platformu X’teki hesabına getirilen erişim engeline, “Yasaklara karşıyız. Yapılan işlerin hukuka uygun yapılmadığını gösteriyor. Buna karşı hamle yapmak lazım. Siyaseten bunları yanlış buluyoruz” dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Moskova’da

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek programa katılmak üzere Rusya’nın başkenti Moskova’ya geldi.

Erdoğan’dan ‘endişeliyiz’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’ın Pakistan’a saldırısıyla ilgili, “Pakistan-Hindistan geriliminin sıcak çatışmaya dönüşmesinden endişe duyuyoruz. Biz olaylar geri dönülmez noktaya varmadan, diyalog yollarının açılması için her türlü gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir