İmamoğlu: Kanal İstanbul’u Cumhurbaşkanı bile seçimde ağzına alamadı

“`html

Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul Açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili bilgilendirme toplantısında, “Bir acelecilik söz konusu, bir telaş var… Açgözlülük hissediyorum” diyerek projeyi eleştirdi. İmamoğlu, bu projenin bir rant meselesi olduğunu belirterek, “Ne kadar yalan söylediler? Son seçimlerde adayları ‘Bu benim gündemimde yok’ dedi. Hatta Cumhurbaşkanı bu konuyu seçimlerde dile bile getirmedi. Demek ki bu meselenin sonuçlarından korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bilim insanları tarafından kentin geleceği için büyük bir tehdit olarak görülen Kanal İstanbul projesine karşı yürütülen çalışmalarla ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Havuz alanında gerçekleştirilen toplantıya TBMM CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Murat Emir, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Pınar Uzun Okakın, TBMM Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri Selçuk Özdağ, Bülent Kaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, akademisyenler ve bürokratlar katıldı.

Yaşanan kayyum atamaları sonrası Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı sıfatıyla TBMM’deki parti liderleriyle bir araya geldiğini hatırlatan İmamoğlu, bu projenin rant peşinde olduğunu vurgulayarak şu şekilde konuştu:

“İktidarın mensupları bu sesi de duysun”

“Dileriz ve temenni ederiz ki, bu sesi iktidardakiler de duyabilsin. Unutmayalım ki, iktidarlar ve makamlar geçici; asıl olan kamu yararıdır. Önemli olan toplumun, milletimizin kazançlı çıkmasıdır. Bireysel menfaatlerin korunması elbette önemlidir, ancak siyasi çıkarların öne çıktığı bir zeminden ziyade, bilimin ve aklın egemen olduğu bir ülke olmalıyız.”

“Açgözlülük Hissini Hissediyorum”

Kaybedilen ve kazanılan davaların yanı sıra, adalet sisteminin ani karar verme süreçlerine dikkat çeken İmamoğlu, “Seçimlerde gizlenen başka sorunlar var; bir telaş ve acelecilik var. Geç kalmış gibi bir tavır sergiliyorlar. Evet, açgözlülük hissettim. Kabul etmeliyiz ki, İstanbul’un bu güzel topraklarının korunması hayati önem taşıyor.”

“İstanbul’da Tahribat Yaşanıyor”

İstanbul’un geçmişten bugüne ciddi tahribatlar yaşadığını belirten İmamoğlu, “Bu kıymetli şehri korumalı ve gerekirse tahrip olmuş alanlarını yeniden ihya etmeliyiz. Son dönemde yaptığımız restorasyon çalışmalarının büyük ilgi gördüğünü gözlemliyoruz. Küçük dokunuşlar, mahalleleri bile mutlu ediyor.”

“Projeleri Durdurmalıyız”

Ülkenin deprem gibi acil bir sorun ile cebelleştiğini vurgulayan İmamoğlu, “Zaman daralıyor ve bu tür projeleri durdurmalıyız. Elimizde somut veriler, öneriler var. Bu işin durumu değerli hocalarımız tarafından da dile getirildi. Bu sorunu çözmek zorundayız.”

“Kanal Projesinin Yansımaları”

Kanal İstanbul projesinin geçmişini hatırlatarak, İmamoğlu, “2011’deki seçimlerde Cumhurbaşkanı bu projeyi en basit haliyle sundu. Ancak üzerinden zaman geçtikçe, projeye dair planlamalarda büyük değişimler yaşandı. Bir süre sonra yat limanları, lüks binalar ve villaların geçişkenliğinden bahsedildi.”

“Hafriyat İle Ada Yapmak”

Dikkat çekici bir detay olarak, hafriyat ile yapacakları adalara dair yaptıkları planları hatırlatan Başkan İmamoğlu, “Küçükçekmece ve Büyükçekmece göllerinin arasına suni adalar inşa edecekler. Ancak, burada deprem riski göz ardı ediliyor.” şeklinde konuştu.

“Bu Projeyi Araştırıyoruz”

İmamoğlu, projeye dair kaygılarını dile getirerek, “Tarım alanlarını yok edip, bir kanal açmayı hedefliyorlar. Kamuoyuna bu konudaki gerçekleri açıklamak zorundayız. Bu bir emlak meselesidir ve bunun araştırılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’un İyileşmesi, Türkiye’ye Umut Verir”

İstanbul’un iyileşmesinin ülke için umut aşılayacağının altını çizen İmamoğlu, “İstanbul’daki gelişmeler, Türkiye’nin ekonomisini doğrudan etkiler. Şehirdeki olumlu değişiklikler her ne kadar önemli olursa olsun, ulusal çapta düşünülmesi gereken bir meseledir.”

İstanbul muhafızlığının herkes için önemli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu sorumluluğu hep beraber taşımalıyız. Bugünkü toplantı, yeni bir başlangıçtır. Çalışmalarımızı ilerletecek ve bu konuları kamuoyuyla paylaşacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Günün Başlıkları

TIKLAYIN | Erdoğan: İçerideki teröristlere karşı gereken yapılacak

TIKLAYIN | Mevduat faiz oranları güncellendi

TIKLAYIN | Trump’ın Tesla olayının detayları ortaya çıktı

TIKLAYIN | Spor kulübü yönetimiyle ilgili şok iddialar

“`

Related Posts

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.

Son Dakika… Sosyal medya fenomeni Basel için tutuklama talebi

Son Dakika Haberi… Basel olarak bilinen sosyal medya fenomeni Bekir Aslan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.