Fransa’da çarpıcı araştırma! İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en düşük seviyede

Fransa Nüfusu 2024 Yılında Arttı

Fransa Ulusal İstatistik ve Ekonomik Çalışmalar Enstitüsü’nün (INSEE) verilerine göre, Fransa’nın nüfusu 2024 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,25 artarak 68,6 milyona ulaştı. Geçen yıl ülkede 663 bin çocuk dünyaya gelirken, doğum sayıları 2023’e kıyasla yüzde 2,2 azaldı. Aynı zamanda, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en düşük doğum oranı kaydedildi.

2024 yılında, doğurganlık hızı 1,62 olarak gerçekleşti ve bu da nüfus yenilenme düzeyi olan 2,1’in altında kaldı. Bu oran, 1919 yılından bu yana en düşük seviyedir.

Öte yandan, 2024 yılında Fransa’da ölüm sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,1 artarak 646 bin oldu. Aynı yıl ülkede evlenen çift sayısı ise yüzde 2 artışla 247 bin olarak gerçekleşti.

Related Posts

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

Kripto kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi

Kaspersky, Ethereum kullanıcılarını kripto işlem ücreti ya da gaz ücreti iadesi vaadiyle hedef alan yeni dolandırıcılık siteleri tespit etti.

Berlin’de üç büyük patlama! Büyük panik yaşandı 100’den fazla itfaiye sahaya indi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi’ne yaklaşık 250 metre uzaklıktaki inşaat halindeki bir binada yangın çıktı. Kurfürsten ve Schill caddelerinin köşesinde yer alan yüksek katlı binanın çatı katında …

Manisa’daki orman 2 gündür yanıyor

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde çıkan orman yangınına 2’nci gününde havadan ve karadan müdahale sürüyor.

CHP’de 25 yıl belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen’den Kılıçdaroğlu çıkışı

Büyükerşen, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki tutumu, kendisinin siyasi hırslarının, maalesef aklının çok üstünde olduğu gerçeğini, çok geç de olsa, ortaya koymuştur” düşüncesini dile getirdi.

HSK kararnamesi: Dört binden fazla hakim ve savcının görev yeri değişti, 24 ilin başsavcısı da başka illere atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararnameyle 4 binden fazla hakim ve savcının görev yeri değiştirildi, 24 ilin başsavcısı da başka illere atandı.