EİB’den Mart’ta 1,6 milyar dolarlık ihracat




Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege İhracat Raporu – İzmir Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başı Çekiyor

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 248 milyon dolarlık ihracata imza atarak yüzde 6 artış elde etti ve zirvedeki yerini korudu. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ise 135 milyon dolarlık döviz getirisiyle ikinci sırayı aldı. Üçüncü sırada ise Ege Maden İhracatçıları Birliği yer aldı ve 120 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Mart ayında ihracatını yüzde 47 artışla 46 milyon dolara çıkararak en fazla artış gösteren sektör oldu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 103 milyon dolarlık ihracatla, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ise 98 milyon dolarlık ihracatla sıralamada yer aldı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yüzde 25 artışla 95 milyon dolarlık, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ise yüzde 5 artışla 95 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ise 73 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kendine yer buldu.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği ihracatını 58 milyon dolara, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise 36 milyon dolara taşıdı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ise 14 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN REKABET GÜCÜNE YÖNELİK CİDDİ SİNYALLER GELİYOR

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, küresel ticaret dinamiklerindeki gelişmelerin Türkiye’nin ihracat performansını doğrudan etkilediğini belirtti. Eskinazi, yapılan açıklamalarında ABD Başkanı Trump’ın politikalarının uzun vadede baskı oluşturabileceği uyarısında bulundu. Sektörlerdeki kan kaybının artık daha belirgin hale geldiğini ifade etti.

Hazır giyim ve tarım sektörlerindeki yapısal kırılmalar hakkında konuşan Eskinazi, sektörlerin yaşadığı zorlukları detaylı bir şekilde analiz etti. Yüksek enerji ve hammadde maliyetleri, artan işçilik giderleri ve daralan ihracat pazarları sektörler üzerinde olumsuz etkilere neden olmakta. Bu sorunların geçici çözümlerle üstesinden gelmenin zor olduğunu vurguladı.


Related Posts

Girişimcilere müjde verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, girişimcilere müjde verdi.

Şehit yakınları ve gazilere doğal gazda yüzde 50 indirim

Şehit yakınları ve gazilere doğal gazda yüzde 50 indirim

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

TÜİK fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı: İşte haziran ayının zam şampiyonu

Türk deniz filosuna 14 milyon dolar yenileme teşviği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin 85 faal tersaneyle gemi siparişinde dünyada 9’uncu, tonajda 11’inci sırada olduğunu belirtti. 2024’te 1,91 milyar dolarlık gemi ve yat ihracatı gerçekleştirdiklerini de belirten Bakan Uraloğlu, “Hurda gemi teşvik programımız ile filomuzun yenilenmesini destekliyoruz. Bugüne kadar 14 milyon dolarlık teşvik sağladık ve teşvik miktarını artırmak için yeni düzenlemeler yapıyoruz.” dedi.

CHP’li Barut: Emeklinin sesini duymayanlar vicdansız ve zalimdir

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis’te açlık, yoksulluk ve sefalet dayatılan milyonlarca emeklinin sorunlarına dikkat çekip acil çözüm çağrısını yineledi.

Yeniçağ Gazetesi: Emeklinin tenceresinde aş yerine dert kaynıyor

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… EMEKLİNİN TENCERESİNDE AŞ YERİNE DERT KAYNIYOR Birçok kentte sokağa çıkan emekliler, “Sürekli ağladık, biraz gülelim” sloganları altında “Sahte TÜİK rakamları nedeniyle tenceremiz boş. Boynumuz bükük kaldı …