Çiftçiden Ziraat Bankası’na tepki: Eskiden olmazdı

Manisa’da Çiftçi ve Esnaf Sorunları Bekir Başevirgen Tarafından Dinlendi

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa Ahmetli ilçesinde hem çiftçilerin hem de zirai ürünler satan esnafın sorunlarını yakından dinledi.

Başevirgen’in ziyaret ettiği bir dükkanda karşılaştığı iki çiftçi, işleri için gerekli olan çizmeleri alamamaktan şikayet etti. Yırtık çizmelerle idare etmek zorunda kaldıklarını belirten çiftçiler, “Bir sene daha idare etsin sonra alırız” diye kendilerini avuttuklarını ifade etti. “Çiftçi bir çizme bile alamaz hale geldi. Topladığımız ürünlerle işçi maaşını bile ödeyemez olduk” diyen çiftçilerin dertleri Başevirgen’e aktarıldı.


“Ziraat Bankası’nın Kredi Vermemesi Çiftçileri Etkiliyor”

Zirai ürünler satan bir esnaf ise Ziraat Bankası’nın çiftçilere kredi vermemesine dikkat çekti. Esnaf, “Bu yıl sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Çiftçiler kredi alamadığı için ekim yapamıyor, ürünlerini satamıyor. Ziraat Bankası’nın çiftçilere destek olmaması sektörü olumsuz etkiliyor” dedi.

Bir başka üretici ise çiftçilerin artık gelecek planları kuramadığını belirtti. “Eskiden çiftçi mahsulünden gelir elde edip hayaller kurardı, artık sadece yıl sonunu nasıl getireceğini düşünüyor” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Vatandaşın ve reel sektörün enflasyon beklentisi belli oldu

Vatandaşın ve reel sektörün enflasyon beklentisi belli oldu

Abraham Lincoln’ün o gece giydiği eşyaları müzayedede kapış kapış gitti!

ABD’nin suikasta kurban giden 16. Başkanı Abraham Lincoln’e ait kan lekeli eldivenler ve kişisel eşyalar, düzenlenen müzayedede toplam 6,9 milyon euroya alıcı buldu. En dikkat çekici parça, suikast gecesi giydiği eldivenler oldu.

Nike’ın kriz planı: Amazon’a geri dönüyor

Nike, gelecek haftadan itibaren bazı ürünlerinde fiyat artışına gideceğini ve beş yıl sonra ilk kez Amazon üzerinden satış yapacağını açıkladı.

80. yılı kutlarken yüzde 39 büyüdü

Borusan, 257 milyar lira konsolide ciroya ulaştığı 2024’ü, yüzde 39’luk bir büyümeyle tamamladığını duyurdu.

Resmen devredildi! Araç muayenelerinde yeni dönem

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın araç muayene hizmetlerinin 20 yıllığına işletme hakkı ihalesi geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı. İhaleyi ABD’de araç muayene ve emisyon testleri yapan dünya devi Opus Group’un Metgün İnşaat, Itversia Gestion S.L ve VTV …

Bakan Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısında görüşmeler yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi Bakanlar Toplantısı marjında görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, “Yerel kalkınma, akıllı şehirler ile yeşil ve dijital dönüşüm başlıklarında, ikili ve çok taraflı işbirliklerimizi değerlendirdik.” ifadesini kullandı.