Bingöl Valisi Usta: Urfa ile Bingöl arasındaki dostluğun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz

Bingöl Spor Lisesi Kız Hentbol Takımı Türkiye Finallerine Kalmayı Başardı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Trabzon’da gerçekleşen “Okullu Gençler Hentbol Yarı Final Müsabakaları”nda Türkiye finallerine yükselmeyi başaran Bingöl Spor Lisesi Spor Kulübü’nün kız sporcularını valilikte kabul etti.

Ahmet Hamdi Usta, DHA’nın haberine göre, Hentbol Kadınlar 2’nci Lig’de takımının 11 Ocak’ta Bingöl’de Şanlıurfa Güneşin Çocukları Spor Kulübü ile 27-27 berabere kalan maç sonrası yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Usta, 100 erkeğin sporculara saldırdığı yönündeki iddiaları reddederek, “Böyle bir olayın olmadığını belirtmek isterim. Bingöl’e ve Bingöl insanına büyük haksızlık yapıldı. Kamuoyunda yanıltıcı haberlerle algı oluşturuldu ancak gerçek dışıydı.” şeklinde konuştu.

İki il arasındaki dostluğun korunması gerektiğini vurgulayan Vali Usta, Bingöl ve Şanlıurfa arasındaki kardeşliği bozmaya izin vermeyeceklerini belirtti.

Güneşin Çocukları Spor Kulübü’nün yaşadığı saldırıya da tepki gösteren Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Spor sahalarında şiddete yer yok. Bu çirkin saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. Spor, dostluk ve birleştirici gücünü herhangi bir saldırının gölgelemesine izin vermeyeceğiz.” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

TEM Otoyolu’nda 9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yürüttükleri başarılı operasyon kapsamında TEM Otoyolu’nda durdurdukları bir kamyonette 9 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyon sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

Kripto kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi

Kaspersky, Ethereum kullanıcılarını kripto işlem ücreti ya da gaz ücreti iadesi vaadiyle hedef alan yeni dolandırıcılık siteleri tespit etti.

Berlin’de üç büyük patlama! Büyük panik yaşandı 100’den fazla itfaiye sahaya indi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi’ne yaklaşık 250 metre uzaklıktaki inşaat halindeki bir binada yangın çıktı. Kurfürsten ve Schill caddelerinin köşesinde yer alan yüksek katlı binanın çatı katında …

Manisa’daki orman 2 gündür yanıyor

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde çıkan orman yangınına 2’nci gününde havadan ve karadan müdahale sürüyor.

CHP’de 25 yıl belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen’den Kılıçdaroğlu çıkışı

Büyükerşen, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki tutumu, kendisinin siyasi hırslarının, maalesef aklının çok üstünde olduğu gerçeğini, çok geç de olsa, ortaya koymuştur” düşüncesini dile getirdi.