Batı Şeria’da İsrail saldırılarında öldürülen Filistinliler için cenaze töreni düzenlendi

İsrail’in Batı Şeria’daki Tubas Kentine Düzenlediği Hava Saldırısında 10 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın Tubas kentine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 10 Filistinlinin cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Saldırıda yaşamını yitiren 10 kişinin cenazesi, Tubas Türk Hastanesi’nden alınarak, Tammun beldesindeki ailelerinin evine götürüldü. Filistin bayrağı taşıyan cenazeye katılanlar, İsrail ihlalleri aleyhinde sloganlar atarak saldırılara tepki gösterdi.

İsrail’in Saldırıları Sonucu Hayatını Kaybeden Filistinlilerin Sayısı 892’ye Yükseldi

İsrail’in dün Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tubas kentinin Tammun beldesine düzenlediği hava saldırısında 10 Filistinli yaşamını yitirmişti. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 167’si çocuk 892 Filistinli hayatını kaybetti.

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN ÇAĞRI

Öte yandan Filistin yönetimi, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği yıkımı işgal altındaki Batı Şeria’da da tekrarlamaması için ABD’nin müdahalesini talep etti. Filistin’deki Dışişleri Bakanlığı, İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın, İsrail ordusunun Batı Şeria’nın Cenin Mülteci Kampı’ndan çıkmayacağını dile getirmesi üzerine bir açıklama yayımladı.

Katz’ın Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği “kışkırtıcı baskının ve sarf ettiği sözlerin” kınandığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı yıkımı Batı Şeria’ya taşımasının önüne geçilmesi için uluslararası toplumun ve ABD yönetiminin acil müdahalede bulunması talep edildi. Katz’ın sözleriyle “Filistin yönetiminin kontrolündeki Batı Şeria’da soykırım savaşının yanı sıra tehcir ve ilhakın” hedeflendiğine işaret edilen açıklamada, İsrail’in Filistinli sivillere yönelik suçlarının üstünü örtmek için güvenlik gerekçelerini abarttığına dikkat çekildi.

İsrail’in söz konusu gerekçelerle Cenin Mülteci Kampı’ndaki nüfusun yüzde 80’inden fazlasını tehcir etmesinin yanı sıra hem Cenin Mülteci Kampı’nda hem de Cenin kentinin bir kısmında su şebekesini kestiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, İsrail güçlerinin bölgede evleri, camileri ve altyapıyı tahrip ettiği ifade edildi.

İsrail’in bölgedeki hastaneleri kuşatma altına aldığına vurgu yapılan açıklamada, “Batı Şeria’da saldırıların sürdürülmesi, yüzlerce demir bariyerlerle dışarıya kapatılması ve Filistinlilerin toplu halde cezalandırılması, İsrail hükümetinin hem Gazze Şeridi’nde hem deBatı Şeria’da gerilimi düşürmek yerine infiali körüklemesi anlamına geliyor” denildi.

İsrail Savunma Bakanı Katz, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Cenin Mülteci Kampı’na giderek kamptaki İsrail işgalinin süreceği yönünde açıklama yapmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Trump, yeni kulesini dikeceği şehir seçti

Trump Organization, Romanya’nın siyasi çalkantılarla sarsılan başkentinde lüks bir konut projesine imza atmaya hazırlanıyor. Trump Tower Bükreş’in tam yeri ve başlangıç tarihi belirsizliğini korurken, proje Amerikan yönetimiyle Avrupa arasında yaşanan demokrasi geriliminin gölgesinde duyuruldu.

Rusya 26 seyir füzesi ve 597 İHA ile Ukrayna’ya saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun ülkesine 26 adet seyir füzesi ve 597 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.