Bakan Kacır: Yeşil teknolojilere yönelik talep, 2035’e kadar 2 trilyon dolarlık ekonomi oluşturacak

“`html

Yeşil Teknolojilerle Sürdürülebilir Geleceğe Adım Atıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmamız, henüz gelişim aşamasında olan ve ticarileşme sürecini bekleyen yenilikçi teknolojilerin desteklediği çalışmalarla mümkün olacaktır. Elde edilen veriler, yeşil teknolojilere yönelik talebin 2035 yılına kadar yıllık 2 trilyon dolarlık bir piyasa oluşturabileceğine işaret ediyor.” şeklinde açıklama yaptı.

Bakan Kacır, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ve Küresel Çevre Fonu (GEF) iş birliği altında düzenlenen ‘Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP) Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı Ödül Töreni’ne katıldı.

Kadın Girişimcilerin Rolü Önemli

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuşmasında kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında hayata geçirilen iş birliği projesine dikkat çekti. Bu projenin, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya yaratmak için yenilikçi fikirleri ödüllendirmek gayesi taşıdığını ifade etti. Bakan Göktaş, “Kadınlar, tarihi süreçteki toplumsal dönüşümlerin merkezindeki güçlü liderlerdir; bu rolü iklim değişikliğiyle mücadelede ve çevresel farkındalığın yaygınlaştırılmasında da görüyoruz.” dedi.

Kadın Güçlendirme Politikaları

Bakan Göktaş, şimdiye kadar 1207 kadın kooperatifinin kurulmasına destek verdiklerini belirterek, eğitim programları aracılığıyla 45 binin üzerinde kadına ulaştıklarını ve özel sektör ile iş birliği yaparak ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olduklarını vurguladı. Göktaş, “Bu ödüller, sektörde yenilikçi çözümler üreterek iş dünyasına farklı bir perspektif sunan kadın girişimcilere destek olmaktadır.” ifadelerini kullandı. Kadınların ekonomik anlamda güçlenmesi için politikalar geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Yeşil Teknolojiler İçin Yatırım Fırsatları

Bakan Kacır, son 22 yıl boyunca Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla oluşturulduğunu belirterek, Türkiye’nin enerji sektöründe doğa dostu dönüşümü sağlamak üzere 16 bin 624 yatırım projesinin hayata geçirildiğini ifade etti. “Yenilenebilir enerjinin elektrik kurulu gücündeki payını %58’e çıkardık.” diyen Kacır, bu tür projelerin yol alması için gerekli finansmanın sağlanmasının önemini vurguladı.

Teknoloji Girişimciliği Destekliyoruz

Bakan Kacır, “Amaçlarımız arasında daha fazla yeşil teknoloji girişimi ortaya çıkarmak var. TÜBİTAK BiGG programı sayesinde 276 yeşil teknoloji girişiminin kurulmasına olanak sağladık.” diyerek, temiz teknoloji girişimlerine destek olmak üzere gerekli kaynakların temin edileceğini belirtti. Türkiye’nin, teknoloji geliştirme ve girişimcilik alanında önemli adımlar attığını, bu alanda toplumun her kesiminin katkılarını beklediklerini ifade etti.

Ödül töreninin ardından, Bakan Göktaş ve Bakan Kacır, girişimcilere ödüllerini ve plaketlerini takdim etti.

“`

Related Posts

Avrupa’daki elektrik kesintisine ne sebep oldu?

İber Yarımadası’nda milyonları elektriksiz bırakan kesintinin nedeni hâlâ tartışılıyor. Yenilenebilir enerjiyle çalışan sistemin ani voltaj düşüşüne karşı dirençsiz kaldığı iddia edilirken, uzmanlar güneş enerjisinin sistemden kendi isteğiyle değil, müdahaleyle çıkarıldığını savunuyor. Elektrik dengesini sarsan bu olay, “yenilenebilir enerjiye geçişte sistem hazır mıydı?” sorusunu gündeme taşıdı.

Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Sabahın ilk saatlerinde Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından güne yatay başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 9.147,9 puana indi.

MASAK online ihbar alacak

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), kara para ve terör finansmanına karşı, şüpheli işlem bildirimini online olarak alacak. Bankalar, kargo şirketleri, kuyumcular, oto alıp satanlar, antikacılar, muhasebeciler ve kriptocuların da aralarında bulunduğu meslek grupları, şüpheli gördükleri işlemleri internet üzerinden kurula bildirecek.

Otomotiv üreticisinde motor sorunu: 600 bin ABD aracını geri çağırdı

Dünyaca ünlü otomotiv üreticisi General Motors, salı günü yaptığı açıklamada , ABD’de motor sorunları nedeniyle yaklaşık 600.000 SUV ve kamyoneti geri çağırdığını duyurdu.

Kadınların sevilen tercihiydi, bakanlık satışını yasakladı

Ticaret Bakanlığı, iki farklı oda kokusunun sağlık riski taşıdığı gerekçesiyle satışının yasaklandığını ve ürünlerin piyasadan toplatılacağını duyurdu.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir