Asgari ücret protestosu: Vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri 2025 Asgari Ücreti Tepki Gösterdi

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 2025 yılı için belirlenen asgari ücrete tepki göstererek, “Açlık sınırı altında asgari ücret dayatmalarına alışmayacağız. Asgari ücretin altında emekli aylığı dayatmalarına alışmayacağız. Dolaylı dolaysız vergilerle alın terimizin sermayeye peşkeş çekilmesine alışmayacağız” açıklamasını yaptı.

İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidinde gerçekleşen açıklamada, Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücret artışına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Aralık ayı, umutlu bir yeni yılı karşılamak için beklenir; ancak Türkiye’de her ay olduğu gibi umutsuzluk, geleceksizlik, sefalet ve yaşam mücadelesiyle geçer.
  • 2025 yılı için belirlenen asgari ücret, enflasyonun gerisinde kalarak sadece yüzde 30 arttırılmıştır. Bu durum, asgari ücretle geçinenlerin yine açlık ve sefalete mahkum edildiği anlamına gelmektedir.
  • Emekçilerin ve emeklilerin yaşam koşullarını yansıtmayan resmi enflasyon oranının, maaşlar ve aylıklara yansıtılacak zam oranını belirleyeceği bildirilmektedir.

Mücadelelerinin devam edeceğini belirten Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, asgari ücretin insanca yaşanacak bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, asgari ücret dayatmalarına, emekli aylığı düşüklüğüne ve vergilerle alın terinin sermayeye peşkeş çekilmesine karşı çıkıldığı belirtildi.

Emeklilerin çoğunluğunun asgari ücret seviyesinin altında yaşam mücadelesi verdiği vurgulanarak, asgari ücretin insanların kendileri ve ailelerine sağlıklı bir yaşam düzeyi sunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, emeklilerin asgari ücretten daha düşük aylıklara mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğu aktarıldı.

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, iktidarın politikalarına karşı çıkmaya devam edeceklerini ve asgari ücretin insanca bir seviyede belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?



Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Azerbaycan hükümeti kaynakları: Uçağın düşmesine Rus hava savunma sistemi neden oldu

TIKLAYIN – Narin Güran davası | Aile meclisinin toplantı videosu mahkemede izletildi: Çobanı önce darbedip, sonra saat hediye etmişler

TIKLAYIN – MHK’den devrim niteliğinde karar: Hakem atamalarında sistem değişiyor

TIKLAYIN – Erdoğan’ın asgari ücret paylaşımına cevap yazmıştı: 2 kere gözaltına alınan Kadir İpek tutuklandı

TIKLAYIN – Şakir Paşa Ailesi dizisinin köşkü kül oldu: Sabotaj ihtimali değerlendiriliyor

TIKLAYIN – CHP’de “bildiri krizi”; 13 milletvekili metnin dilini “ağır” buldu, değişiklikten sonra imzacı sayısı yükseldi iddiası!

TIKLAYIN – İpek Kıraç’ın açtığı vasi davasında, “İnan Kıraç hangi toplantıda olduğunun farkında değildi” belgesi

TIKLAYIN – Merkez Bankası 22 ay sonra faizi indirdi

Related Posts

Atanamayan öğretmenler Erdoğan ve Tekin’e seslendi

Aldıkları yüksek puanlara rağmen atama hakkı elde edemeyen öğretmenler İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Bu yıl da birçok öğretmenin, önceki yıllarda aynı puanlarla rahatlıkla atanabilecek durumda olmasına rağmen, kontenjan düşüşü nedeniyle atanamadığını belirtti.

Tartışan mahkumlar yangın çıkardı: Yunanistan’da cezaevi ateşe verildi

Volos şehrindeki hapishanede çıkan yangın nedeniyle 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Putin ve Macron’dan kritik görüşme: Orta Doğu ve Ukrayna masada!

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Putin ve Macron, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma, ABD’nin İran’a yönelik saldırıları ve Ukrayna’daki durum bağlamında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin, Rusya ve Fransa’nın …

ABD Ukrayna’ya silahı kesti!

Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’ya başlattığı işgal girişiminin ardından ABD, Kiev yönetimine milyarlarca dolarlık silah ve mühimmat desteği sağladı. Cephe hattında süregelen savaşta Ukrayna ordusunun direncini büyük ölçüde bu yardımlar belirlerken …

TEM Otoyolu’nda 9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yürüttükleri başarılı operasyon kapsamında TEM Otoyolu’nda durdurdukları bir kamyonette 9 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyon sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı