ABD’nin Ankara Büyükelçisi Barrack: Trump sabrının sonuna geldi

ABD Büyükelçisi Barrack: “Türkiye, Barış Görüşmelerinde Önemli Rol Oynayabilir”

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye-Rusya-Ukrayna arasındaki üçlü barış görüşmelerinde Türkiye’nin önemli bir rol oynayabileceğini belirtti. Barrack, Türkiye’nin tüm ilgili taraflar için mantıklı bir çözüm üretmede yardımcı olabileceğini ifade ederek, “Artık Başkan Trump’ın sabrının sonuna geldiğini” söyledi.

Barrack, Türkiye’nin sadece büyük bir NATO müttefiki olmanın ötesinde bölgesel öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya ile geleneksel ilişkileri bulunmaktadır. Bu da Türkiye’nin diyalog kurmada önemli bir arabulucu olmasını sağlıyor” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın şu anda Türkiye’de yapılacak bir toplantı önerisine ilişkin Barrack, Türkiye’nin operasyonel sorunları çözerek liderler arasında zirve noktasında bir görüşme gerçekleştirebileceğini belirtti.

Barrack, Suriye’ye yönelik politikaların son 100 yıldaki politikalarla aynı olmayacağını dile getirerek, “Bu politikaların hiçbirinin işe yaramadığını” söyledi.

Related Posts

ABD’den, BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de derhalve kalıcı ateşkes talep eden tasarıya ‘Hamas’ vetosu

ABD’den, BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de derhalve kalıcı ateşkes talep eden tasarıya ‘Hamas’ vetosu

Kaboğlu’ndan Silivri ziyareti sonrası dikkat çeken açıklamalar

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaboğlu, Silivri Cezaevi’ni ziyaret ettikten sonra dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Trump’ın malikanesine tırmandı: Gece yarısı panik yarattı… ‘Torunuyla evlenmek istiyorum’

ABD’de yaşayan 23 yaşındaki Anthony Thomas Reyes, ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki malikanesinde paniğe neden oldu. Reyes, gizli servis ajanlarını atlatarak malikanenin duvarına tırmanırken yakalandı. Gözaltına alınan Reyes, Trump’ın torunu Kai ile evlenmek istediğini söyledi.

Elon Musk’tan Trump’ın ekonomi paketine sert tepki: “İğrenç bir rezalet”

Elon Musk’tan Trump’ın ekonomi paketine sert tepki: “İğrenç bir rezalet”

Bakanlıktan o liseye LGBT incelemesi

Okulda LGBTQ temalı içeriklere dair yayılan iddiaların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Üsküdar Amerikan Lisesi hakkında inceleme başlatıldı

KONDA’dan çarpıcı anket: MHP seçmeninde 3 kritik değişim

KONDA’nın Mayıs ayı araştırmasına göre, MHP seçmeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan uzaklaşmaya başladığı gözlemlendi. Ayrıca kamuoyunda Parlamenter Sistem’e dönüşün tartışılmasının zamanı geldiği ifade edildi. Ankette Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın 10 puan önünde yer aldı.