CHP’nin kasasında duran anket

Fatih Altaylı’dan Çarpıcı Anket Sonuçları: Sendikalar ve Kamu Anlaşmaları

Gazeteci Fatih Altaylı, kişisel Youtube kanalında yayınladığı ‘Yorumlayamıyor’ serisinde, avukatları aracılığıyla dikkat çeken anket sonuçlarını paylaştı. Altaylı, Cumhurbaşkanının grev erteleme kararının hemen ardından sendikalar ile kamu arasında imzalanan anlaşmanın ilk kez törensiz şekilde imzalandığına vurgu yaparak, “AK Parti ya da iktidar toplumun bu kesimiyle anlaşmak mecburiyetinde. Sendikaların henüz bu mecburiyetin farkında olmadığını düşünüyorum” dedi.

Alt Kırılımlarda Gizli Olan Anket Sırları

Fatih Altaylı, sendikanın daha iyi bir anlaşma yapabilmesinin anketlerde gizli olduğunu belirterek, “Seçim ve oy tercihi araştırmalarının alt kırılımlarında yatan gerçekler genellikle göz ardı ediliyor. Asıl önemli olan buradaki detaylar” şeklinde konuştu.

CHP’nin 18-25 Yaş Grubunda Öne Geçtiği Belirtildi

CHP tarafından yapılan ankete göre, 18-25 yaş aralığında CHP, AKP’ye karşı 21 puan farkla önde bulunuyor. Altaylı, AKP’nin gençlikle iletişiminde yanlış mesajlar verdiğini ve bu durumun fark edilmesi gerektiğini vurguladı.

AKP’nin Üstünlük Kurduğu Yaş Grubu ve Sendikaların Önemi

AKP’nin CHP’ye üstünlük sağladığı yaş grubunun 25-45 aralığında olduğunu belirten Altaylı, bu kesimin genellikle kamuda çalışanlar olduğunu ifade etti. Sendikaların gücünü daha iyi kullanması gerektiğini vurgulayan Altaylı, kamu çalışanlarının hak kaybına uğramaması için önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Anketlerin Yaş Gruplarına Göre Dağılımı ve Sonuçlar

Altaylı, yapılan ankette 55 yaş üzeri bireylerde CHP’nin 9 puan önde olduğunu aktardı. AKP’nin genellikle 25-45 yaş arası kamuda çalışanlardan destek aldığını belirten Altaylı, 55 yaş üzerindeki seçmen profiline dikkat çekti.

CHP’nin Geniş Kapsamlı Ankete Dair Bilgiler

CHP’nin gerçekleştirdiği anketin 52 ilde, 650 ilçede toplam 10 bin 532 kişiyle yüz yüze görüşme yapılarak gerçekleştirildiği bilgisini paylaşan Altaylı, ankete ilişkin detayları aktardı.

Related Posts

Düğün Salonunda Kavga: Alkollü Şahıs Gözaltına Alındı

Ankara’da alkollü A.O., düğün salonunda kavga çıkarıp polise direndi. Gözaltına alındı.

Akıncılar Belediyesi Yeni Araçlar Tanıttı

Belediye filosuna yeni kamyon ve minibüs eklenerek hizmetler hızlandırılacak.

Süper Lig tarihinin en gollü maçı: 12 kez fileler sarsıldı, Fenerbahçe kazandı

Süper Lig tarihindeki en gollü maç, Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında oynandı.

Beşiktaş ve Başakşehir’in Konferans Ligi play-off turundaki rakipleri belli oldu!

UEFA Konferans Ligi play-off turunda yer alan Beşiktaş ve Başakşehir’in rakipleri belli oldu.

Süper Lig’de en çok gol kralı Galatasaray’dan çıktı!

Süper Lig tarihinde geride kalan 67 sezonda 19 farklı takımdan 33 Türk, 16 yabancı futbolcu gol kralı oldu.

İsrail, temmuzda Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik bin 821 saldırı gerçekleştirdi

İsrail ordusu ile Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, temmuz ayında işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik bin 821 saldırı gerçekleştirdi.