Instagram yöneticisi Adam Mosseri, Washington’da “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısında

Instagram CEO’su, ABD Mahkemesinde Tekelleşme Suçlamasıyla Karşı Karşıya

T24 Dış Haberler

Meta şirketinin en büyük şirketlerinden biri olan sosyal medya devi Instagram’ın üst düzey yöneticisi olan Adam Mosseri, ABD Washington eyaletinde “tekelleşme” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

ABD’li teknoloji haber sitesi The Verge’ün aktardığı habere göre, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun Meta ve Instagram’a ilişkin yürüttüğü “antitröst” soruşturması kapsamında, Instagram CEO’su Mosseri, uygulamanın pazardaki rekabeti ihlal edip etmediğine dair soruları yanıtladı.

Meta ile Federal Ticaret Komisyonu arasında uzun süredir beklenen antitröst davası 14 Nisan’da başladı.

DC Bölge Mahkemesi Baş Yargıcı olan James Boasberg, o zamanki Facebook’un Instagram ve WhatsApp’ı satın alarak “kişisel sosyal ağ hizmetleri” pazarını yasadışı bir şekilde tekelleştirip tekelleştirmediği konusundaki tartışmaları yaklaşık iki ay sürecek bir süreçte dinleyecek.

Related Posts

Komisyonda kabul edildi… Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ‘infaz paketi’ açıklaması: ‘Cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Adalet Komisyonundan bu sabah geçen “infaz paketi” ile ilgili, “Yeni düzenlemeyle toplumumuzda oluşturulmaya çalışılan cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Suçlunun rehabilite edilmesi için de önemli adımlar atılacak” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin TBMM Başkan adayı belli oldu

CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, partisinin TBMM Başkan adayının Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan olduğunu açıkladı.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen ilk 4 ayda 9,22 milyar dolarlık ihracat

Tarım, gıda ve içecek sektörünün ihracatı ilk 4 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,53 artışla 9,22 milyar dolara yükseldi.

Kaçak avlananlardan toplanılanlar vatandaşa ücretsiz dağıtıldı

Sinop’ta yasa dışı avlandığı tespit edilen 363 kalkan balığı, vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Şaşırtıcı ama burası dünyanın en güvenli ülkesi

10 yıl tek başına dünyayı gezen gezgin Zara Aitken, yalnız kadın yolcular için en güvenli bulduğu destinasyonlarını paylaştı. Dünyanın en güvenli ülkesi açıklayan Aitken herkesi şaşırttı.

TBMM’de bu hafta: Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak, infaz paketi görüşülecek

TBMM’de 3 Haziran Salı günü Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak. Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri bu sabaha kadar süren 20 bin civarında hükümlünün yararlanacağı infazla ilgili kanun teklifinin bayramdan önce yasalaşması için Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.