Google’da yeni bir işten çıkarma dalgası daha

Google İşten Çıkarmalarda Değişikliğe Gidiyor

Google, işten çıkarmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ekiplerde sınırlı sayıda düzenleme yapıldığını ve bu değişikliklerin daha verimli bir iş akışı oluşturmayı amaçladığını belirtti. Şirketin açıklamasında, “Daha güçlü ekip iş birliği sağlamak ve müşterilere daha hızlı, etkili hizmet sunmak için bazı yapısal adımlar atıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Teknoloji devi Google’ın bu hamlesi, yapay zeka ve veri merkezi yatırımlarını artırırken diğer operasyonel alanlarda tasarrufa yönelik olduğunu gösteriyor. Bu strateji, sektördeki birçok büyük firmanın benimsediği maliyet odaklı yaklaşımlarla paralellik göstermektedir.

Google Hız Kesmeden İkinci Büyük İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

The Information’ın aktardığı bilgilere göre, Google, geçtiğimiz ay Android işletim sistemi, Pixel akıllı cihazlar ve Chrome tarayıcısını kapsayan donanım ve yazılım birimlerinde yüzlerce çalışanını işten çıkarmıştı. Bu durum, şirketin kısa bir süre içinde farklı alanlarda önemli sayıda personel kaybı yaşamış olmasını ortaya koymaktadır.

Google’ın ana şirketi Alphabet de benzer şekilde maliyetleri düşürme ve kaynakları öncelikli alanlara yönlendirme politikalarını sürdürmektedir. Ocak 2023’te, küresel iş gücünün yaklaşık %6’sını temsil eden 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyuran Alphabet, Şubat 2024’te yapılan bir bildiriye göre 2024 sonunda 183 bin 323 çalışanla faaliyetlerine devam etmektedir.

Öncelik Verimlilik ve Yapay Zeka’da

Son zamanlarda Google ve bağlı olduğu Alphabet’in iş gücü düzenlemeleri, şirketlerin gelecekte odaklanmayı planladığı stratejik alanlar arasında yapay zeka gibi önemli konulara odaklandığını ve aynı zamanda maliyet azaltma hedefiyle bazı operasyonel departmanları küçültmeye yöneldiğini göstermektedir. Bu durum, teknoloji dünyasında değişen önceliklerin ve rekabetin şekillendirdiği yeni dengelerin somut bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Related Posts

Bellona ihalesinde rekor yarış: 570 kez fiyat artırıldı

TMSF tarafından satışa çıkarılan Bellona Mobilya’nın ihalesi kıyasıya geçti. İki yatırımcının yarıştığı süreçte 570 kez fiyat artırımı yapıldı, en yüksek teklif 8 milyar 1 milyon liraya ulaştı. Satış, Rekabet Kurumu onayının ardından tamamlanacak.

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

Sanayi üretimi verileri açıklandı: Hangi sektörlerde yükseliş var?

Sanayi üretimi, Mart 2025’te hem yıllık hem de aylık bazda artış gösterdi. Madencilik, imalat sanayi ve elektrik-gaz sektörlerinde olumlu bir gelişim yaşanırken enerji sektöründe bir azalma kaydedildi.

Sanayi üretimi aylar sonra artışa geçti

Sanayi üretimi mart ayında artışa geçti. Sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 2,5 artarken, aylık bazda yüzde 3,4 artış kaydetti.

Akaryakıtta tabela değişti: Güncel benzin, motorin LPG fiyatları

Akaryakıtta tabela değişti: Güncel benzin, motorin LPG fiyatları

Mobilde rekor gelirde uçuşta

Türk Telekom’dan son 10 yılın en güçlü birinci çeyrek performansı geldi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden bir teknoloji şirketi olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir