İvme her geçen gün artıyor: Türkiye’nin günlük petrol üretimi 132 bin varile ulaştı

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Yerli Üretim ve Petrol Keşifleri İvme Kazanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründeki yerli üretimi artırma hedefine yönelik çalışmaların güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti. Ülkenin artan enerji talebini karşılamak amacıyla yeni kuyular açıldığını ve ekipmanlarla çalışmaların desteklendiğini vurgulayan Bayraktar, petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinin Gabar, Van, Diyarbakır ve Türkiye-Suriye sınırının kuzeyindeki bölgelerde yoğunlaştığını açıkladı.

Bayraktar, Gabar’da yapılan çalışmaların Türkiye’nin yerli üretimde bağımsızlığını artırdığını ve bu çerçevede günlük petrol üretiminin 78 bin varile ulaştığını ifade etti.

Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Petrol Keşfi Gabar Sahasında

Bayraktar, 2021’de Gabar sahasında yapılan en büyük petrol keşfiyle Türkiye’nin ekonomisine yıllık 2 milyar dolar katkı sağlandığını belirtti. Ayrıca, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki petrol arama kuyu sayısının artarak 153’e ulaşacağını ve Türkiye’nin günlük petrol üretiminin 132 bin varile yükseldiğini aktardı.

2026 Hedefi: Günlük 20 Milyon Metreküplük Doğal Gaz Üretimi

Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda 2020’de yapılan doğal gaz keşfinin ülkenin enerji arz güvenliğine önemli bir katkı sağladığını dile getirdi. Ayrıca, Karadeniz’deki gaz sahasından günlük 7 milyon metreküplük üretim yapıldığını ve bu miktarın 3 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşıladığını belirtti. Yüzer Üretim Depolama Platformu (FPSO) ile yapılan çalışmalarla doğal gaz üretiminin artırılacağını ve hanelerin doğal gaz ihtiyacının karşılanması hedeflendiğini aktardı.

Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektörüne yapılacak yatırımların detaylarını da paylaşarak, doğal gaz ve petrol faaliyetleri için ayrılan bütçenin önemine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Enerji Alanındaki Yerli Üretim Çalışmaları Devam Ediyor

Türkiye, denizlerde yürütülen arama ve sondaj faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla filosuna yeni gemiler ekliyor. Sismik araştırma projeleri olan Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis’in yanı sıra milli sondaj gemileriyle de Türkiye’nin enerji alanındaki çabalarını sürdürdüğünü belirten Bayraktar, ülkenin enerji bağımsızlığı için çalışmaların kararlılıkla devam ettiğini ifade etti.

Related Posts

Meditasyon turizmi yaylalara taşınıyor

Yeşil dönüşümünü desteklemek, kadın ve gençlerin istihdama katılımını artırmak için Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli merkezli yeni bir program hayata geçiyor. Örnek projeler arasında doğayla uyumlu butik otel, meditasyon, yoga, doğa yürüyüşü, kitap okuma gibi tematik kamping gibi fikirler var.

Ferhat Göçer, Spotify ile görüştü: Abonelik ücretleri ve içerik gündemdeydi

Dijital müzik ekosisteminin geleceğine yön vermek ve eser sahiplerinin haklarını daha güçlü biçimde savunmak amacıyla önemli adımlar atan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), müzik dünyasının dev dijital platformu Spotify ile kritik bir …

Logosu değişti, kimse anlamadı! Her yerde karşınıza çıkabilir!

Otomotiv dünyasının ikonik isimlerinden Range Rover, sade ama bir o kadar da tartışmalı yeni logosuyla gündemde. Marka tarihinde önemli bir görsel kimlik değişikliğine imza atan şirket, tanıtımını yaptığı yeni amblemle birçok soru işaretini de …

Ağam bizimle eğlenir! İngiltere’ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ile Birleşik Krallık İhracatın Finansmanı Kuruluşu (UK Export Finance) tarafından düzenlenen İslami Finans Zirvesi programı kapsamında bulunduğu İngiltere Londra’da yatırımcı …

Gökyüzünde kripto çağı başlıyor

Emirates havayolları, ödeme yöntemlerine kripto para eklemek için ön anlaşma imzaladı.

Milyonlar borç batağında! Türk halkının kredi borcu ortaya çıktı

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ekonomik kriz nedeniyle kamu borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için kapsamlı bir yapılandırma düzenlemesi talep etti. Cenkci, vatandaşların zor durumda …