NATO’dan krize ilişkin açıklama: ‘Zelenski ve Trump ile görüştüm…’

Mark Rutte: “Zelenski ile İki Kez Telefonda Görüştüm”

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, BBC’ye yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasındaki gerilimin ardından Zelenski ile iki kez telefonda görüştüğünü belirtti.

Rutte, Trump’la da telefonda konuştuklarını dile getirirken, görüşmeler hakkında detay veremeyeceğini ancak Zelenski’ye desteklerini ilettiklerini söyledi.

ABD Başkanı Trump’ın hakkının teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Rutte, “ABD, Ukrayna ve Avrupa’nın birlikte hareket etmesi önemlidir” dedi.

Mark Rutte, Trump ve Zelenski arasındaki tartışmanın talihsiz olduğunu ve ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğini belirtirken, Zelenski’nin ABD ve üst düzey Amerikan liderleriyle ilişkilerini yeniden kurması gerektiğini ifade etti.

Rutte, NATO Genel Sekreterine yaptığı açıklamada, “Zelenski ile iki kez telefonda görüştüm. Ona Ukrayna’nın kalıcı barışa ulaşması için ABD, Ukrayna ve Avrupa’nın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledim” dedi.
Ayrıca, Rutte, Trump’ın ilk döneminde ABD’nin Ukrayna’ya Javelin tanksavar füze sistemi satışını onaylamasının, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı durmasına yardımcı olduğunu da belirtti.

Related Posts

14 yıl sonra ilk ziyaret!

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy 14 yıl sonra Suriye’ye ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

Texas’ta sel: 43 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde etkili olan şiddetli yağış sonucu meydana gelen selde 43 kişi hayatını kaybetti.

İsrail: Hamas’ın ateşkes teklifine yanıtı kabul edilemez

İsrail: Hamas’ın ateşkes teklifine yanıtı kabul edilemez

Hasarlı bina çöktü, 15 kişi öldü

Pakistan’ın Karaçi kentinde çöken 5 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Pakistan’ın liman kenti Karaçi’de 5 katlı bir binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirilenlerinin sayısının 16’ya çıktığı bildirildi. Yetkililer, dün 10 …

Tavuk tesisinde gaz sızıntısı: 11 işçi hastaneye kaldırıldı

Bolu’da bir tavuk tesisinde hidrojen sülfürik gazı sızıntısı sonucu 11 işçi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Özgür Özel’den ‘İmamoğlu’ çıkışı: ‘En son roketatarla saldıracaklar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın Ekrem İmamoğlu’nu risk olarak ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yaptığını belirterek “En son roketatarla saldıracaklar” dedi.