Irak’ta Kut’ül Amare Türk Şehitliği’nde yenileme çalışması yapıldı

Irak’ın Vasıt (Kut) vilayetinde bulunan Kut’ül Amare Türk Şehitliği’nde yenileme çalışmaları için tören düzenlendi.

Kentteki şehitlikte yapılan yenileme töreni açılışına Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan ve Vasıt Valisi Muhammed Meyyahi katıldı.

Burada konuşma yapan İnan, “Bu toprakların milletimizin her bir ferdinin kalbindeki yeri müstesnadır. Kut, bizim için bir şehir ismi değil, Iraklı kardeşlerimizle omuz omuza zorluklara rağmen yabancı işgali ve emperyalizme karşı kazandığımız destansı zaferin adıdır.” dedi.

Kut’ül Amare’nin iki halkın kardeşliğinin güçlü nişanesi olduğunu ifade eden İnan, Kut’ül Amare’de şehit olan Türk ve Iraklı şehitleri minnet ve rahmetle yad edildiklerini söyledi.

-“Bölgesel sınamalarla birlikte mücadele ediyoruz”

Büyükelçi İnan, “Tarih boyunca yan yana var olmuş iki kardeş halk dış güçlerin tüm çabalarına rağmen birbirinden kopmamış ve bağlılığı güçlendirmiştir.” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gücünü kardeşlikten alan bu kadim dostluğun geleceğe emin adımlarla taşıma gayretindeyiz. Bugün de ülkemiz Irak ile yakın bir çalışma ilişkisi içerisindedir. Bir yandan ortak çıkar temelinde ikili ilişkilerimizi tahkim ediyor diğer taraftan bölgesel sınamalarla birlikte mücadele ediyoruz. Türkiye ve Irak DEAŞ ve PKK terör örgütlerine karşı verilen mücadele başta olmak üzere güvenlik alanında ortak tehditlere karşı artarak devam eden işbirliğiyle bölgemizin kalıcı istikrar ve huzuru bakımından çalışmalarını sürdürüyor. Irak’ın kuzeyinden güneyine ve batısından doğusuna hiç bir Iraklıyı ayırt etmeden destek ve dayanışmamızı sürdüreceğiz.”

Vasıt Valisi Meyyahi de, Irak ve Türk halkı arasında muazzam ortaklıkların bulunduğunu söyleyerek, ikili ilişkilerin vaadedeci bir geleceğe doğru ilerlediğini belirtti.

“Hükümetler olarak bu ortak tarihten hareketle ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için çalışmalıyız.” ifadesini kullanan Meyyahi, Vasıt Valiliği olarak da buna hazır olduklarını belirtti.

Related Posts

Rusya 26 seyir füzesi ve 597 İHA ile Ukrayna’ya saldırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun ülkesine 26 adet seyir füzesi ve 597 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Ermenistan ve Azerbaycan, barış görüşmeleri için Abu Dabi’ye gidiyor

Paşinyan ve Aliyev, Perşembe günü BAE’de barış görüşmeleri için buluşacak. Anayasa değişikliği ve Zangezür koridoru gibi kritik başlıkların gündemde olacağı toplantıya Türkiye ve ABD de destek veriyor.

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Musk’ın ‘Amerika Partisi’nin önceliği belli oldu: ‘Epstein dosyalarını ifşa etmek’

ABD’li iş insanı, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, kurduğunu duyurduğu ‘Amerika Partisi’nin önceliğinin Jeffrey Epstein davasına ilişkin dosyaları kamuoyuna açıklamak olacağını bildirdi.