RTÜK’ten Halk TV’ye ‘bilirkişi’ incelemesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Basın Açıklamasında Adını Verdiği Bilirkişi Yüzünden Soruşturma Geçirdi

Dün Saraçhane’de düzenlediği basın açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’ye yönelik soruşturmalarda adı geçen bilirkişinin ismini açıkladı. Bu adımın ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İmamoğlu hakkında “Bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından soruşturma başlattı.

Benzer şekilde, Halk TV ve Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan hakkında da benzer suçlamalarla soruşturma başlatıldı. “Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması” ile “Bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” suçları gündeme geldi.

RTÜK, Halk TV’ye İnceleme Başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından Halk TV’ye inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, şu açıklamayı yaptı:

“Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımız Türkiye’nin ortak acısıdır. Bu süreçte RTÜK olarak beklentimiz, sorumluların gerekli cezayı almasıdır. Ancak, bu süreçte yapılan haberlerin kanun dışı ve etik olmayan yayıncılık anlayışını kabul etmemiz mümkün değil. Medyanın tarafsızlığına vurgu yaparak kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğunu taşıyan medya mensuplarının, siyasi çıkarları öne çıkaracak şekilde habercilik yapması kabul edilemez.”

Şahin, Halk TV’nin bilirkişiyle yaptığı izinsiz telefon görüşmesini yayınlaması ve bilirkişinin ismini hedef göstererek yargı sürecini etkilemeye yönelik yayınlarının inceleneceğini ve gerekli müeyyidelerin uygulanacağını belirtti. İnceleme raporu Üst Kurul toplantısında ele alınacak.

Kamuoyuna duyurulur.

Kaynağa Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

TEM Otoyolu’nda 9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yürüttükleri başarılı operasyon kapsamında TEM Otoyolu’nda durdurdukları bir kamyonette 9 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyon sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

ABD doları 1973’ten bu yana yıla en kötü başlangıcını yaptı

Kripto kullanıcılarını hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi

Kaspersky, Ethereum kullanıcılarını kripto işlem ücreti ya da gaz ücreti iadesi vaadiyle hedef alan yeni dolandırıcılık siteleri tespit etti.

Berlin’de üç büyük patlama! Büyük panik yaşandı 100’den fazla itfaiye sahaya indi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Merkezi’ne yaklaşık 250 metre uzaklıktaki inşaat halindeki bir binada yangın çıktı. Kurfürsten ve Schill caddelerinin köşesinde yer alan yüksek katlı binanın çatı katında …

Manisa’daki orman 2 gündür yanıyor

Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Karaköy Mahallesi’nde çıkan orman yangınına 2’nci gününde havadan ve karadan müdahale sürüyor.

CHP’de 25 yıl belediye başkanlığı yapan Yılmaz Büyükerşen’den Kılıçdaroğlu çıkışı

Büyükerşen, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerdeki tutumu, kendisinin siyasi hırslarının, maalesef aklının çok üstünde olduğu gerçeğini, çok geç de olsa, ortaya koymuştur” düşüncesini dile getirdi.