AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangını: AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u Eleştirdi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi AKP içerisinde de tepkilere neden oldu. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını dile getirdi. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğu halde, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Hakikate Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamalara karşı çıkarak, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

14 yıl sonra ilk ziyaret!

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy 14 yıl sonra Suriye’ye ilk resmi ziyareti gerçekleştirdi.

Texas’ta sel: 43 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde etkili olan şiddetli yağış sonucu meydana gelen selde 43 kişi hayatını kaybetti.

İsrail: Hamas’ın ateşkes teklifine yanıtı kabul edilemez

İsrail: Hamas’ın ateşkes teklifine yanıtı kabul edilemez

Hasarlı bina çöktü, 15 kişi öldü

Pakistan’ın Karaçi kentinde çöken 5 katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Pakistan’ın liman kenti Karaçi’de 5 katlı bir binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirilenlerinin sayısının 16’ya çıktığı bildirildi. Yetkililer, dün 10 …

Tavuk tesisinde gaz sızıntısı: 11 işçi hastaneye kaldırıldı

Bolu’da bir tavuk tesisinde hidrojen sülfürik gazı sızıntısı sonucu 11 işçi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Özgür Özel’den ‘İmamoğlu’ çıkışı: ‘En son roketatarla saldıracaklar’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın Ekrem İmamoğlu’nu risk olarak ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yaptığını belirterek “En son roketatarla saldıracaklar” dedi.